Младите господа, които са наясно с последните трендове в световната мода, ще се появят на абитуриентския си бал като кино знаменитости.

Те могат да изглеждат като Робърт Редфорд във "Великия Гетсби" или като хипи герой от 70-те години на миналия век.
Стайлингът при мъжете през този сезон е изключително вариативен - поне при водещите фешън марки. Големите майстори лансират дрехи, които са на светлинни години от канона. Ако трябва да се определи формулата на успеха, тя ще звучи така - втален силует плюс рафиниран дизайн е равно на дискретен лукс. Неслучайно перфектното шоу на "Агресия" преди броени дни разкри истината - по-къси едноредни или двуредни сака, подчертаващи рамената и гърдите, тесни или широки ревери, прави панталони.

Геометрията на формите и пропорциите вероятно ще допадне на мачовците, които ваят плочки и мускули. Платовете в колекцията са с така наречения шайнинг ефект, придаващ деликатен блясък. Материите са в микс с коприна или ламе, но звучат изключително мъжкарски. Двулицеви тъкани са съчетани с вградени акценти - декоративни елементи, ципове, капси и различни срязвания. Елеците се връзват с фишута, ленените ризи под тях се носят с шалове, мушнати като пояс в гайките. Яките са високи, вратовръзките тесни - съвсем като на бийтълсите през 60-те и 70-те години. Страхотно стои брошката, хич не е женствено.

В класическата серия хит е платът "Cullinan", получен след строга селекция на най-добрия египетски памук "Гиза-45", отглеждан единствено на малка територия на изток от делтата на Нил.

Десените са пиршество за окото и душата - от дискретните жакардови шарки до проблясващите метални нишки. Супер готино е момчетата да облекат риза на точки под сако на едри карета, пишат от "Стандарт".