Вероника е сред малкото певици, за които можем да кажем, че славата не ги промени в нито един момент от кариерата. Дебютният ѝ албум носи името "Принцеса на вятъра" и излиза през 2001 г. с "Милена рекърдс". С "Пайнер" певицата представя "Искам те завинаги", "Адреналин", "Single+best collection" и "13", в периода от 2004 до 2006 г.

Вероника е автор на много от текстовете на песните в репертоара си. Има и много хитове. Сред големите изяви на звездата са: участието й на Националното турне "Планета Прима 2005" и изявата й като специален гост на концерта "Планета Мура Мега" в София, както и сцената на "Пирин фолк", пише signal.bg.

На 18 септември 2005 г. Вероника сключва брак. В началото на 2009 г. "Пайнер" и Вероника прекратяват договора си по взаимно съгласие, но въпреки това продължават да поддържат добри взаимоотношения. От началото на месец май същата година Вероника се присъединява към музикална компания Diapason records, с която вече имат реализирани четири проекта - "Лош навик", "Дръжте крадеца", "Приемам комплименти" и "Последният ангел".

Напоследък Вероника сама се дистанцира от активна сценична и звукозаписна дейност. В предаването "Открит микрофон" с Емилия Стоянова певицата обясни защо семейството за нея е най-важно:

"Много се радвам, че преди години избрах приоритет №1 в живота ми да бъде семейството, защо животът ми показа и доказа, че всичко останало е преходно, че когато си в една тежка ситуация, ситуация в която не се чувстваш стабилен и силен, семейството е единственото, което хваща и държи ръката ти, и не ти дава да паднеш"- разказа певицата в ефира на радио "Сигнал плюс".

*Снимка сп. "Езда"

През 2011-та се навършват 10 години от излизането на първият албум на Вероника. Ето какво казва изпълнителката за музиката и за славата, от която някои се заслепяват:

"Музиката е другата ми любов, но тя не може да се съпоставя с това, което ти дава семейството. Много често си спомням думите на Коста Марков: "От попфолка след време ти остават два гардероба ненужни дрехи". Чувствам се много смирена, когато си ги спомням, аз много обичам да се вслушвам в съветите на хората. Когато той ми го каза, аз осъзнах, че ми казва нещо, за което може би е прав, защото той тогава беше изпълнител с много дългогодишна кариера. Минаха много години и осъзнах това с пълната му сила. Хубаво е човек да не гледа само тук и сега, защото 15-те минути слава отминават адски бързо и когато си свалиш розовите очила виждаш един свят, от който могат да ти се подкосят краката, ако до такава степен си го бил забравил"- сподели още Вероника.

Вижте видео:

Вероника - "Лош навик"