Една от най-одумваните светски двойки у нас е пряко свързана със спорта. Ели Гигова е дъщеря на президента на Локо (София) Николай Гигов и няколко години бе водеща на обзорното предаване по БНТ “Спортна треска”.

Приятелят й Петко Димитров е в УС на софийските железничари, а като тийнейджър е играл хокей на лед и е тренирал лека атлетика. Петко е мениджър на две от най-хитовите столични заведения – “Найт флайт” и бар “Флайт”, пише "7 дни спорт".

Двамата живеят заедно в неговата къща в Горна баня, която Петко е построил сам. Той обяснява, че мястото му е наследствено, а къщата е построил за 2 години.

- Последно – ще има ли сватба?
(Ели отказва да отговаря)
П.Д.: Много спекулации се появиха в медиите дали ще се женим. Едва ли може да скрием такова нещо. Когато сметнем, че е дошло времето, ще го направим. Няма да се крием и ще го оповестим публично. Засега ни е добре да си живеем така.

- Какво е отношението ви към брака?
П.Д.: Не е задължителен, когато хората се обичат. По-важно е да се разбират и да имат общи интереси, да живеят в хармония. Обвързването с подписи повече вреди. Появява се чувството за собственост, ненужна ревност, а това разваля магията на любовта.
Е.Г.: Мечтата ми не е да се видя в булчинска рокля. Двете ми най-близки приятелки в Париж се омъжиха и разведоха, съответно след половин и след една година. След това те не говореха за самия брак, а за провала на отношенията. И съжаляваха.

- Отрази ли се на връзката ви ранното ставане на Ели, когато водеше сутрешния блок в Нова тв?
П.Д.:
Това бе убийствено. Всеки ден ставаше в 4,00 ч. Много пъти я съжалявах, като трябваше да я будя, за да отиде на работа. Това е мъчително за една жена. Аз не бих издържал. Затова се радвам, че стана така. Ако отново се занимава с телевизия, ще е нещо по-приятно от сутрешен блок. По-добре ми е Ели да е до мен. Смятам, че се справяше чудесно, но после явно се смени концепцията на предаването.

- Налага ли нещо момиче като Ели да работи?
Е.Г.:
За произхода си нямам вина и се гордея със своите родители. Никога не съм си представяла, че няма да работя, и не разбирам хората, които си стоят вкъщи.

- Ели дава ли идеи за менажирането на заведенията?
Е.Г.:
Не разбирам от тези неща и затова няма с какво да помогна на Петко.Казвам му, когато нещо ми направи впечатление, но това не е намеса в работата.
П.Д.: Ели много рядко дава съвети и не ми сваля звезди. Не прави комплименти, за да ми угоди. Когато казва нещо, то е на място и го нарича с истинското му име. Това е едно от нещата, които много харесвам у нея. На мен ми е омръзнало да общувам с хора, които искат на всяка цена да ми направят добро впечатление.

- Ревнувате ли се?
Е.Г.:
Не съм привърженик на тезата, че двойката трябва да се развива като едно цяло.
П.Д.: Ревнуваме се. Като мъж аз имам чувство за собственост. Ели е моята дама и няма как да не ревнувам, но се въздържам. Не й правя проверки на лаптопа, на телефона, на пощата. Същото получавам от нея. Какво по-хубаво от това да обичаш, да си обичан и да имаш някакво лично пространство? Когато има доверие, нещата вървят лесно. Ужасно е хората да се преследват.

- Съветвате ли се как да се обличате, когато излизате?
П.Д.:
За повечето неща сме единодушни. Аз възприемам нейните възгледи за модата, за съчетаването на цветове. Вслушвам се в препоръките й.

- Според вас българинът има ли вкус?
П.Д.:
Нашите жени са природно красиви, но в повечето случаи нещата свършват до там. Голяма част от младите жени не умеят нито да се обличат, нито да се гримират. Често стигат до смешни ситуации, а резултатите са сякаш са тръгнали на война с Винету.
Е.Г.: Не ми харесва, че мъжете все още са консервативни в модата. Жените пък са прекалено разкрепостени. Няма лошо да знаеш правилата, защото това помага да ги нарушиш по най-чаровния начин. Българките залитат много, а мъжете трябва да се поразчупят.

- Спортувате ли заедно?
Е.Г.:
От време на време за удоволствие, но Петко е спортистът в двойката.
П.Д.: Обичам да спортувам. Два пъти седмично играя футбол, карам мотори, яздя и почти всеки ден съм на фитнес. Много обичам да гледам състезания и вкъщи телевизорите винаги са на спортните канали.
Е.Г.: Няма отърване от спорта. Тук гледам само спортни канали, като си отида у нас, и там всичко е включено на футболни мачове.

- На кои отброи симпатизирате?
П.Д.:
За българските е ясно, че сме за Локо (София). Луд фен съм на Манчестър Юнайтед, пък и с Бербатов сме добри приятели. Не крия, че пристрастията ми са повече заради него. Другият ми любим отбор е Барселона.

- Спорите ли за нещо?
Е.Г.:
Аз винаги съм от другия отбор, когото играят любимите на Петко. Най-много го дразня, че съм за Реал (Мадрид), което трудно понася. Веднага му изреждам имената на играчите, но основно му говоря за “лигльото” Роналдо. След 5:0 за Барселона засега съм по-тиха в коментарите. Често спорим заради самия спор, а не че някой иска да наложи мнението си. Най-вече за това кой е прав и никой не иска да се предаде. Правим го заради тръпката да спорим и е като игра. Доставя ни удоволствие.
П.Д.: Аз казвам нещо. Тя пита: Ама кой го казва това. Отговарям: Аз. Следва: Ама кой си ти? Така често забравяме самата тема на спора.

- Къде ви харесва най-много да почивате?
П.Д.:
Май в Дубай и скоро отново ще ходим там. Бяхме на Малдивите. Харесват ми топлите страни.

- А по отношение на колите?
П.Д.:
Бързите автомобили са ми страст. Ели харесва по-малките, не обича джипове. Има нервен глезен и много дава газ, но това е нормално. Все пак е Гигова.

- С кои спортисти сте близки?
П.Д.:
Покарай работата ми се познавам с повечето от известните ни спортисти и сме приятели с Валери Божинов, Бербатов, Пламен Константинов. Радвам се на успехите им. Надявам се скоро да гледам на живо мач на Митко с Манчестър

- Често ли си правите подаръци?
Е.Г.:
Тази сутрин Петко ми подари роза без повод. Тези моменти най-много ме радват. Не съм привърженичка на подаръците за официалните празници. Смятам, че тогава хората ги правят по задължение. Затова, когато се прави подарък без повод, е по-ценно.
П.Д.: Не съм го направил, за да я впечатля. В “Найт флайт” идва момиче, което носи много красиви рози. Хареса ми самото цвете и зная, че Ели също харесва рози. Тя също ме изненадва с подаръци, знае какво харесвам. Това е израз на вътрешното усещане за нуждата един от друг. Дори когато се скараме за нещо, още на другия ден всеки търси начин да се извини.

- Как намирате баланс в музикалните си предпочитания?
П.Д.:
Като тийнейджър слушах метъл и зная почти всички парчета на еблематичните групи за това време. И сега, когато ги чуя, мога да ги запея. Вероятно повечето хора си казват за мен, че съм чалгаджия, но аз харесвам всякаква музика.
Е.Г.: Не си падам по попфолка, но харесвам шоуто, което тези изпълнители правят в “Найт флайт”. Харесвам комерсиалната попмузика на Шакира, Бионсе. Обичам и ретро поп музика. Когато се качих за първи път в колата на Петко, много се учудих, че има всякакви дискове, а не само попфолк. Това беше много приятна изненада за мен.

- Кога Локо (София) ще стане шампион?
П.Д.:
Много сме добри. Имаме добър отбор и много страдам, като паднем. Лошото е, че момчетата не си вярват. Липсва им манталитет на победители. Когато един футболист играе без душа и не гори в мача, се вижда отстрани.
Е.Г.: Аз не виждам амбиции у играещите в България футболисти да станат като Бербатов. Често разсъждават, сякаш са в края на кариерата си и не им пука. Сега няма разлика във водещите отбори, но Локо ще стане шампион, когато играчите повярват и променят манталитета си.