1. Даскал

Преди да започне да се занимава с музика, Стинг е работил като строителен работник, разносвач на призовки и дори контрольор в автобус. След това получава диплома за учител. Години по-късно той признава: "Учех децата единствено на футбол и поезия."

2. Матиран от Каспаров


В навечерието на ХХІ в, през 2000 година двама титани се срещат на черно-бялото поле. Гари Каспаров, 13-ият световен шампион по шахмат и политически опонент на Путин, очаквано матира за няколко минути музиканта.

3. Да бутнеш Майкъл Джексън

Деветият и последен албум на групата The Police, Synchronicity, избутва Майкъл Джексън и неговия Thriller от челното място в класацията на сп. "Билборд". Оттам е най-големият хит на бандата - Every Breath You Take. Песента и албумът получават награди "Грами", но при записването на парчето отношенията между Стинг и останалите членове на триото са толкова обтегнати, че влизат в студиото един по един.

4. Пчелата

Буквално преведено от английски, стинг означава жило, ужилване. Този прякор е лепнат на Гордън много отдавна, когато пробивът и славата са били далечни и непонятни неща. В най-ранните си изяви бъдещият Стинг често свирел и пеел по клубовете в жълто-черен костюм, в който според приятелите му приличал на пчела. В интервю артистът се пошегувал със себе си: "Децата ми ме наричат Стинг. Майка ми ме нарича Стинг. Кой е този Гордън, просто не знам!"

5. Стинг и Изтокът

За да поддържа форма, талантливият изпълнител от години тича по 8 километра на ден и прави аеробика. Освен това Стинг и жена му са известни като горещи привърженици на източните философии, йогата и тантризма. Но слухът, че той и жена му Труди правят осемчасови маратони тантра секс, бе развенчан от дъщеря им, която обвини приятеля по чашка на Стинг Боб Гедолф, че е пуснал неверния майтап.

6. Имотна оценка


С 360-те си милиона долара Стинг не е от най-бедните на този свят. Сред имотите му има: минидворец от средата на ХVІ в. край Сейлсбъри, планинска вила в езерната област Лейк Дистрикт в Северна Англия, апартамент в сърцето на Ню Йорк, плажна къща в Малибу, 3 квадратни километра имот в италианската Тоскана и няколко къщи на Карибите.

7. От микрофона към екрана


Като истински човек на изкуството Стинг не се ограничава само в едно нещо. Музикантът певец проявява силен интерес към седмото изкуство. Има над 15 роли на голям екран и в още толкова заглавия играе себе си. Сред превъплъщенията му е ролята на Джей Ди - баща на комарджия в дебютния мега-хит на Гай Ричи "Две димящи дула". Във филмографията му е и малка роля в "Приключенията на барон Мюнхаузен", режисиран от култовия Тери Гилиъм.

Източник: в. "24 часа"