Голяма част от холивудските звезди са загрижени за опазването на околната среда.

Повечето от тях взимат активно участие в редица еко кампании. От popsugar.com ни представят няколко звездни съвета как да се настроим на "по-зелена" вълна. Дженифър Анистън обича да прекарва свободното си време на плажа.

Затова тя определено смята, че водата трябва да се пести: Взимам душ само за три минути. Ако мога дори по-бързо, още по-добре. Използвам, докато се къпя да си мия и зъбите, за да пестя вода.

Салма Хайек е дългогодишен поддръжник на световната организация "Global Green". Основният мотив е дъщеря й: "Много ме е страх в какъв свят ще живее дъщеря ми. Ще има ли питейна вода? Притеснявам се, защото времето си тече и трябва да се направи нещо."

Орландо Блум е за "зелената" архитектура, но признава, че опазването на околната среда все още е предизвикателство за много хора. Не е възможно всеки да живее напълно еко, но всеки може да направи дребни неща, с които да забави глобалното затопляне. Например хората могат да помогнат, като започнат да си изключват зарядните устройства за мобилните телефони от контакта, когато не ги използват.