Ирландската група U2 и канадският поп-певец Джъстин Бийбър са някои от звездите на поп-музиката, които ще издадат диск само в дигитална версия, за да помогнат с приходите от него на пострадалите от катастрофалното земетресение и последвалото цунами в Япония.

Дискът, в който ще участват още Риана, Бон Джоуви и Ники Минаж, ще е дело на звукозаписното студио Universal Music, пише БГНЕС.

Най-голяма в света компания за издаване на музика се надява албумът да е готов в края на тази седмица, макар че списъкът на участниците още не е окончателно определен.

"Приходите от продажбата на диска ще бъдат предоставени на Японския Червен кръст", заяви снощи говорител на Universal Music.

"Ще го направим само в дигитална версия, за да стане възможно по-бързо, ще го пуснем в продажба в целия свят и смятаме това да стане до края на седмицата. За нас е от особено значение да включим в диска възможно повече поп-звезди, съгласни да се откажат от авторските права върху песните, които ще влязат в диска", добави говорителят.