Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че разбира разочарованието на Димитър Бербатов от това, че напоследък е резерва за сметка на Хавиер Ернандес, но не може да му гарантира титулярно място.

"Много е трудно да обясниш на един футболист защо не играе редовно. Дори и да ти каже, че те разбира, всъщност не е така. Играчите просто искат да са на терена. Аз бях същият", заяви Фърги.

"Бербатов ще получи своите мачове. Важното е, че той е наясно колко е ценен за нас. Може да играе още срещу Болтън в събота (днес - б.а), ако преценя", добави наставникът на "червените дяволи", който бе уловен от тв камерите да се надсмива на тъжната физиономия на седящия пред него Бербо по време на двубоя срещу Олимпик Марсилия от осминафиналите на Шампионската лига.

Няколкото поредни мача, в които Бербатов не попадна сред титулярите, провокираха интереса на два италиански клуба към него. Първо се заговори, че през лятото оферта за 30-годишния стрелец ще изпрати Дженоа, а днес "Сън" написа, че в борбата за подписа на българина ще се включи и Ювентус. Изданието дори твърди, че представители на "Старата госпожа" вече са говорили по темата с личния агент на Бербо - Емил Данчев.

Въпреки че продължава да е начело в листата на голмайсторите в Премиър лийг, Бербатов не се е разписвал от 25 януари. В същото време Чичарито вкара няколко важни попадения и показа отлично разбирателство с Уейн Рууни, който, независимо от колебанията във формата си, винаги се ползва с доверието на Фъргюсън.

Източник: