В новия си брой списание "Ел" среща читателите с един от най-обсъжданите български актьори Валери Йорданов.

Актьорът от Народния театър "Иван Вазов" разкрива, че въпреки самотата и трудните моменти, които е преживял след катастрофата в началото на миналото лято, сега е изпълнен с нови надежди и очаквания, свързани с филма "Кецове", на който е сценарист и режисьор, пише vesti.bg.

Йорданов споделя, че лентата е вдъхновена от истории, които е преживял, но сюжетът им е доста променен, за да е по-интригуващ и въздействащ за зрителите.

Младият баща споделя, че иска да осигури най-доброто бъдеще за дъщеря си Йована и да я научи да бъде самостоятелен човек, който не таи омраза в себе си.

Актьорът признава, че за първи път е плакал пред някого след катастрофата, при която ранява тежко две момчета. Той разкрива и как се чувства след жестокия инцидент, кои са хората, които са го подкрепили и които са му най-близки.

Припомняме, че на 29 май юни 2010 г. Йорданов предизвика катастрофа край Горни Богров, при която блъсна двама пешеходци, удари паркиран мерцедес, мотоциклет и такси с личния си джип, преди да спре в електрически стълб.

Двамата пешеходци - Христо Стоянов и Рашко Моллов бяха в тежко състояние.

Петнадесет души, свидетели, потвърдиха, че тогава Йорданов е слязъл от колата и е казал: "Аз заспах, какво направих, виновен съм". Валери Йорданов обаче отрече това да е вярно.

"29-ти май е най-трагичният ден в живота ми и живота на три семейства", заяви той.

"Бях посъветван от колеги, от приятели и от юристи да не се явявам, да не говоря, защото си има следствие и то ще докаже всичко. Но съм тук, за да покажа, че не бягам, няма от какво да бягам. Какво точно се случи ще кажа в ефир, защото не ме интересува финалът на следствието, тази история аз щях да я разкажа и на майките и на синовете, ежечасно се моля те да се оправят.", каза седмица след инцидента в ефира на Би Ти Ви.

След случилото се, се появиха няколко версии за причината - от употреба на алкохол, до хипогликемичен шок, който той е получил.

Снимка: Bulphoto