На 16 юни 2011 г. една от големите звезди на балканската музика Драгана Миркович ще пристигне за първия си голям гала концерт у нас в зала 1 на НДК.

Компания на сцената ще й прави другата обичана у нас сръбска певица - Весна Змиянац. Билетите за концерта на са в продажба от 18 март в разпространителската мрежа на Eventim и Билетен център НДК.

Посещението на Драгана в България ще стране факт след дълги преговори между нея и организаторите от Арт Бг. Изпълнителката трябваше да гостува у нас още през есента на 2009 година, но множеството й ангажименти в Германия, Австрия и САЩ отложиха концерта на наша земя.

Специално за феновете в България Драгана Миркович е подбрала микс от свои хитове, които многобройните родни почитатели с нетърпение очакват да чуят на живо. Сръбкинята ще дойде у нас с голям бенд и професионален сценарен екип.

Една от най-върлите фенки на Драгана е българската прима на попфолка - Глория, която не веднъж е казвала, че е израснала с нейните песни и е взаимствала елементи от нейния имидж.

Драгана Миркович е една от най-ярките и обичани съвременни изпълнители на сръбската музика. Звездната й кариера започва от култовия оркестър "Южни ветър", с който певицата работи между 1986 г. и 1990 г. Оттам нататък всичко, с което Драгана се захваща, е увенчано с бляскав успех.