Десислава взима участие в озвучаването на дългоочакваната 3D анимация "РИО" на 20th Century Fox. Българската премиера на филма е на 8 април 2011 година.

Сюжетът на "Рио" разказва историяна на Блу /рядък вид папагал/, който мисли, че е последния от своя вид. Когато разбира, че има още един, който е "тя" /буйната и самостоятелна Джуъл/, Блу напуска клетката си в Минесота и се отправя за Рио. К

огато двата съвсем различни като характер папагали се срещат, ситуацията съвсем не е любов от пръв поглед, пише Signal.bg

Но неочаквано, Блу и Джуъл се впускат в голямо приключение, при което ще научат за приятелството, любовта, куража и това, да бъдеш отворен към безбройните чудеса, които живота ти предлага.

Сценарият е дело на Дон Раймър, работил над филмите "Агент XXL" и "Космическа коледа", продуценти са Брус Андeрсън /"Ледена епоха 2: Разтопяването"/ и Крис Дженкинс /"Атлантида: Изгубената империя"/, а режисьор е Карлос Салдана, който отговаряше за първата и третата "Ледена епоха" и "Роботи". В триизмерната анимация участват гласовете на Десислава, Румънеца и Енчев и други.