След старта на „Стъклен дом” от bTV се готвят да бетонират доверието на зрителя към сагите родно производство с още две заглавия – „Столичани в повече” и „Седем часа разлика“.

И ако комедийната драма на Евтим Милошев разнищва отношенията между две надцакващи се фамилии, то проектът на Маги Халваджиян се снима в САЩ и у нас и е базиран на действителни случки. Сценаристи са Любен Дилов-син и Милена Фучеджиева.

Сред спечелените за каузата имена са Мария Статулова, Малин Кръстев и Ваня Цветкова. Сагата ще се завърти в праймтайма от идния месец, но интересът към нея вече скача лавинообразно и заради наличието на дебютанти в актьорската професия като Алекс Раева. Хванахме я на къс пас за повече подробности.

- Алекс, имаше ли някакви резерви към офертата да се пробваш като актриса в „Седем часа разлика”? Как се случи всичко?


- Отидох на кастинг и да, беше ми доста свито дали въобще ще се получи. Мина доста време, докато разбера, че съм одобрена. Гледам как се справя Яна Маринова в „Стъклен дом” и се вдъхновявам. За необременен с ценз за занаята човек играе с лекота и стои супер на екран. Та, ето, рекох и аз да се бутна – непрофесионалист сред цялото съзвездие в каста. Снимките ми започват утре (днес – бел. авт.). Въпреки че съм отраснала сред големи имена в гилдията, ми е суперпритеснено да общувам с тях като с равен.

- Можеш ли да подскажеш нещо за героинята си?


- Близка е до възрастта ми – момиче около 30-те, с което делим и обща професия в живота. Тя е българка, живееща в Ню Йорк, така че и действието се развива между два континента.

- Занимава ли ти се с тв водене пак?

- Имам навика да се привързвам зверски към хората, които ми подават ръка и ми помагат да се развия в нова посока. Такъв човек за мен е Маги Халваджиян. Познава ме и вярва в потенциала ми повече, отколкото на мен ми се отдава понякога. Не бих се доверила на друг продуцент, защото процесът на взаимно опознаване е дълъг. А и тук има химия, която ми позволява да рискувам безрезервно с всякакви експерименти на екран. Преди „България търси талант” имах маниера да преигравам, стресът ме превръщаше в изкуственяк. Маги успя да ме раздели с този недостатък.

- Да превключим на вълна „искрено и лично”. За връзката ти с DJ Дончо се изписа доста, още преди да я афиширате официално. Близките на бившата му съпруга бяха готови да те подгонят с факли заради близостта ви. Къде е истината?


- Неведнъж съм казвала, че разривът в едно семейство не идва с появата на трети човек, истинският проблем е в основата му. Когато се появи искрата между нас, те вече бяха преценили, че нямат общ път и бяха приключили в емоционално отношение. Закачката ни стана три дни преди да замина за Малдивите и като се върнах, той вече бе взел решение за себе си без никакъв натиск от моя страна. При нас любовта дойде след година и половина, бачкахме цяло лято по морето. И не, не се събрахме още тогава, както се писа. Заедно сме от пет месеца.

- За пръв път се влюбваш в мъж, с когото нямате сериозна възрастова разлика и гони твоето ЕГН. Това притесняваше ли те в началото?

- Факт. Не знам откъде съм го развила тоя маниер да общувам приоритетно с по-големи хора. Дали заради това, че майка ми ме роди малко преди да навърши 40... Ето, още 4-годишна бях влюбена в актьора Марин Янев, който можеше да ми бъде татко. Ще излъжа, ако кажа, че не изпитвах известни съмнения към възрастта. А и Дончо е диджей, работата му предполага бесни купони, отзивчиви фенки на едно позвъняване разстояние... За година и нещо обаче той ми показа отговорност и отношение, които досега не съм виждала в мъжете, по-големи с 15 години от него. Този човек притежава чисто детско любопитство към света и изключително възпитание. Това ме впечатли най-много, защото аз също съм възпитана от интелигенти хора и търсех адекватно поведение и в човека отсреща. По-зрелите ми партньори така и не показаха такова.

- Семейството ти как приема новата тръпка?


- Много го харесват. Майка ми никога не е оценявала приятеля ми по неговите качества, а според начина, по който ме кара да се чувствам. Ситуацията между нас е огън в момента. Но хем сме влюбени и се обичаме, хем цялата тази страст избива в разумни граници. Като при двойка, живяла дълго заедно. Хармонията ни прави още по-силни и в работата, където сме тандем. Доста колеги се оплакват, че не знаят как да експлоатират потенциала си. Късметлийка съм, че намерих начин *да осребрявам своя. С Дончо имаме доста работа и правим музиката, която обичаме.

- В интервюта си споменавала многократно, че си готова да станеш майка. Обсъждали ли сте това или все още не е на дневен ред в отношенията ви?


- Говорили сме, разбира се. Той е по-трезв от двама ни в това отношение. Професията ни е ограничена като време и лично пространство, превърнала ни е в нощни птици. Ангажиментите ни не подлежат на планиране и това не ни гарантира финансова стабилност... Но като с всяко прекрасно нещо и детето ще се появи, когато най-малко го очакваш. Убедила съм се, че колкото по-свободно живея живота си, толкова по-щастливи неща ми се случват. Имах идея да забременея ин витро, когато нямах човек до себе си. Но се отказах, тъй като искам детето ми да отрасне в семейство от двама души.

- Преди време ми спомена, че си ужасен романтик и вярваш в брака, тъй като и родителите ти са светъл пример за здраво и сплотено семейство. Наскоро пък четох, че не се виждаш в бяла рокля. Защо така?

- Вярвам в брака, но принципите, които хората вече не отстояват, ме объркват. Предпочитам връзката без подпис, в която отговорността и личният компромис са си същите. Но без опцията да делите ризи и тостери по време на развода. Сестра ми вече 15 години живее щастливо на семейни начала с половинката си и ми е светъл пример. Не искам да се виждам в бяла рокля, защото не искам и да свършвам в съда после, като мине приказката.

Източник: в. "Монитор"