Джина Стоева e сред малкото фолк певици, които доказват чрез поведението си, че е най-важно да бъдеш истински пред публиката и да не преиграваш.

"Човек колкото по-натурален и естествен е в поведението си, толкова по-добре. Това е най-лесно.

Много се радвам, когато хората ми казват, че не съм типичната попфолк изпълнителка.

По събития наблюдавам при всички има някакво позиране, преиграване" - казва Джина Стоева в "Станция Нова" и подчертава: "На хората им харесва това да ни усещат по-близо до тях, другото - захаросаното и напудреното ги отблъсква", цитира signal.bg.

Певицата е последователна в своите музикантски търсения си дава сметка, че: "Не може да се харесаме на всички. Отдавна спрях да робувам на това".

Принцип на работа при Джина е да не прави компромис със собствените си естетически критерии:

"Когато правя нещо, ако се чувствам добре, ако съвестта не ме гризе, значи това е правилно" - казва тя и е щастлива, че: "За моята вече 10 годишна кариера не съм правила нещо, от което да се срамувам".

За своята кариера Джина Стоева разчита на добрите музикални попадения и е категорично против скандалния имидж като форма на успех.

Певицата обяснява: "Не ми харесват скандалите, въпреки че всеки, малко или много, очаква от нас някакви интрижки, скандали. Никога не съм търсила умишлено скандала. Не ги разбирам така нещата. Не е в моята природа".

Всеки, който наблюдава от години кариерата на Джина Стоева забелязва, че тя показва от себе толкова, колкото трябва и винаги е държала умерената линия.

"Имам уважение към моите родители, които биха се обидили, ако прекаля, ако прекрача границата" - признава тя и допълва, че баща ú е по-консервативен човек, дори е имала по-сериозен разговор с него на тема еротични фотосесии и по-разкрепостена визия.

"На мен ми трябваха 7 години, за да стигна до плодовете на своя труд. За всяко едно нещо се иска постоянство. Който иска по бързия начин, няма как" - на мнение е Джина.

Вижте видео:

Джина Стоева - "Без конкуренция"

Снимки: FHM