Точно месец след Наградите на телевизия “Планета”, на 23-ти март, списание “Нов фолк” ще връчи своите статуетки на отличниците.

Под мотото “Наградите са поводът, причината е приятелството” ще се съберат най-заслужилите певци и творци в елитен столичен клуб. Ще бъдат връчени 25 статуетки, но безспорно най-интересните номинации са в категориите: “Песен”, “Албум”, “Певец” и “Певица”. За “Песен” ще спорят седем от хитовете на телевизия “Планета”, които разбиха класациите през 2010 година. Сред най-заслужилите песни през изминалата година са “Четири секунди”, “Вярвам в любовта”, “Йо-йо”, “Като те почна” и “Най-добрият”, “Неблагодарен” и “Тихо ми пази”.

Албумите на “Пайнер”, влезли в номинации са “Андреа” на Андреа, “Добрата-лошата” на Анелия, “Еротика” на Камелия и “Официално забранен” на Галена. Борис Дали, Илиян и Константин са изпълнителите на “Пайнер”, които ще се борят за “Певец на годината”.

За титлата “Певица на годината” в конкуренция са Андреа, Анелия, Галена, Преслава и Цветелина Янева. За дебютен албум на годината ще премерят сили и две от изпълнителките на “Пайнер” – Цветелина Янева и Милица. Дали Траяна или Цветелина Янева ще успеят да грабнат приза “Най-проспериращ млад изпълнител”, ще стане ясно на 23 март.

Многобройни са успехите на звездите на телевизия “Планета”, което е предпоставка да се борят за приза “Успехи зад граница”. Според читателите на списанието сред заслужилите номинация в тази категория са Андреа, Анелия и Яница. Общо шест видеоклипа, презентирани в ефира на телевизия “Планета”, ще си оспорват наградата “Видеоклип на годината”. Сред тях са “Аларма”, “Влез”, “Изгубена”, “Неблагодарен”, “Палатка” и “Уникална”, които и до днес се радват на завиден интерес. Хитовите съвместни проекти “Аларма”, “Влез”, “Палатка” и “Пия за тебе” са с номинации за “Дуетна песен на годината”.