Името на Дани Милев е замесено в немалко успешни телевизионни предавания.

Самият той признава пред Signal.bg, че има желание и идея да направи един изцяло музикален телевизионен проект, в който да се представят повече песни.

За българската песен в Евровизия 2011 Дани Милев коментира: "Съжалявам, че в нашата държава винаги на някой нещо се случва, когато трябваше вече да му се е случило. Дори Марияна Попова, с която работихме, стана певица на годината не тогава, когато трябваше да стане, а доста по-късно, примерно след две години, когато на нея вече не ú беше интересно това.

И за жалост и Поли трябваше да спечели, когато Краси Аврамов победи преди две години. Тогава беше най-звездният момент да ú се случи и най-верният. Не че сега е лошо, чудесно е, да ú стискаме палци. Има да подяла разни неща, разбира се.

Аз като неин близък човек, който е рутиниран и опитен съм ú казвал какво имам предвид и какви претенции имам към това да е още по-професионално нивото ú. Аз ще ви кажа за кого дадох номинации, когато бях в Академията. Трите имена, които посочих са хора, които могат да пеят и никога няма да ни изложат - това са Поли, Весела Бонева и Любо Киров" - казва Дани Милев пред Signal.bg.