“Манчестър Юнайтед от Свищов” е новият документален филм на актьора Стефан Вълдобрев, посветен на човека, избрал да носи името на прословутия английски тим, съобщава БЛИЦ.

"Той е съвсем нормален българин, деен, активен, информиран политически, с позиции, който отстоява правото си да носи това име", каза Вълдобрев пред Люба Кулезич в "Рулетка".

Манчестър живее с майка си, котката си Бекъм и приятелите си. Филмът отнема на автора му две години време. "Той е за онези хора в България, които според мен са 90%, който не бяха подготвени за демокрацията, искаха да живеят достойно, но не могат да се справят със ситуацията", обяснява Вълдобрев.

"Да се кръстиш така, е опит духом да се обитват други пространства", така коментира Вълдобрев избора на Манчестър от Свищов. Според него това няма нищо общо с подражателството. "Той жадува да обитава духом друга реалност. Много от нас се справят трудно с реалността". обяси той.

Според Вълдобрев кулминационен момент във филма е срещата на Манчестър с Димитър Бербатов в Англия. "Бербатов даде класа на филма. Той самият е олицетворение на сбъднатата мечта."

На въпроса на Кулезич би ли си избрал популярно име, Вълдобрев отговори, че харесва името си Стефан и не би го сменил.