Наградената с Оскар тази неделя и лице на парфюма "Miss Dior Chérie", Натали Портман отказа името й да бъде свързано по какъвто и да било начин с временно освободеният от длъжност главен дизайнер на Диор – Джон Галиано, след като изявления и видеозапис, уличаващи го в злостни анти-семитски коментари станаха обществено достояние.

„Аз съм страшно шокирана и отвратена от видеото”, заяви двадесет и девет годишната Портман.

„Във връзка с това видео, като личност горда от еврейската си принадлежност, не желая името ми да бъде свързвано по какъвто и да било начин с това на мистър Галиано”.

Портман също добави:

„Надявам се все пак , тези непристойни коментари да ни накарат да се замислим и да се борим срещу все още съществуващите предразсъдъци, които са в несъответствие с всичко, което може да се нарече красиво.”

Петдесет годишният Галиано бе извикан в полицията в понеделник във връзка с разследването, което може да доведе до завеждане на дело срещу дизайнера.

Той бе обвинен за два отделни случая, в които е правил расистки коментари по отношение на клиенти в парижанско кафене в близост до дома му.

Във видеото Галиано може да бъде видян и чут да коментира:„Обичам Хитлер” и да казва на двама души, че е трябвало „да бъдат убити в газовите камери”.

Остава да видим дали казаното от Портман ще се отрази на договора й с Диор, съобщават от Ню Уорк Таймс.

Вижте снимките на Натали за "Miss Dior Chérie":

Вижте видео:

Натали Портман за "Miss Dior Chérie"

Снимка(водеща): Getty Images/ Guliver