Актьорът Робърт Патинсън осинови бездомно куче, за да си правят компания, докато той отсяда в хотели.

Британецът си взел у дома животинчето след посещението си в приют в Луизиана, където бяха снимките на „Здрач – „ Зазоряване”, пише "Старпулс".

Патинсън си признава, че разчита на кучето си за компания, понеже приятелите му отказват да го посещават, докато той снима в отдалечени райони.

Той разказва пред Daily Record:

„Знам, че звучи тъжно. Много актьори имат куп приятели, които един вид просто отиват и стоят с тях в продължение на няколко месеца-като антураж. Но егото на моите приятели е твърде голямо. Те по-скоро ще кажат – „Не съм част от твоя антураж. Ще остана за кратко в моя собствена стая в хотела и то, ако е в Ню Йорк или Ел Ей, но хич не очаквай да дойда в някой затънтен град.”

*Патинсън ще разчита на кучето си за компания, понеже приятелите му отказват да го посещават, докато той снима в отдалечени райони

“Отчасти затова осинових кученцето. То е от приют и щяха да го приспят. Взех го само преди два-три дни, а в приюта ги държат не повече от десет дни.”

Патинсън разкрива, че вече е започнал да разглезва своя нов приятел, добавяйки: „ Той направо се шашна. Забавно е. Летя с частен самолет до Лос Анджелис от Луизиана, където заснемахме "Здрач", така че той излезе от приюта и на следващия ден е на борда на частен самолет, малко като в „Лейди и скитника”.

А вие? Бихте ли осиновили бездомно куче? Гласувайте в нашата анкета или споделете мнението си в коментарите.

Вижте фотогалерия:

Робърт Патинсън, Кристен Стюарт и Макензи Фой пристигнаха във Ванкувър

Робърт Патинсън е червенокос на наградите "Златен глобус"

Снимка(водеща): Getty Images/ Guliver