Премиерът Бойко Борисов и най-успелият български футболист Христо Стоичков ще гледат заедно днес вечното дерби "Левски" - ЦСКА.

Независимо от клубните си различия двамата ще седнат в пиано бара на хотел "Кемпински" в Банско и ще проследят мача.
Очаква се компания да им прави и президентът на БФСки Цеко Минев. Не е изключено Алберто Томба и Петър Попангелов да се присъединят към зрителите на вечното дерби.

Специално за мача днес от управата на хотела инсталираха огромна плазма. За старта от световната купа по ски в Банско днес в 10 ч се очаква главната трибуна с капацитет 5000 зрители да е пълна до дупка. ВИП гостите, които от снощи са в Банско, ще изпълнят до краен предел двуетажната палатка за известни личности. Сред тях са министрите Свилен Нейков, Трайчо Трайков, Росен Плевнелиен, Тотю Младенов и Александър Цветков. Премиерът Бойко Борисов ще награди призьорите от първия ден точно в 18,00 ч на площада в Банско. После ще се изстреля към хотела, за да догледа първото полувреме на вечното дерби.

Заявки за участие в двете състезания от Световната купа по ски са подали над 90 алпийци от 23 държави. С най-голям тим са австрийците - 40 души.

Гъстата мъгла, която се стеле над ски зоната в последните дни, вероятно ще промени програмата на стартовете. Ръководството на ФИС в лицето на главния съдия Гюнтер Хуяра и организаторите от българска страна дискутираха три варианта.
При вдигане на мъглата, което се очаква да стане още днес, суперкомбинацията ще се проведе в нормалния ред - първо Супер-Г, а после слалом. Ако обаче пелената не се вдигне до 10 ч, първо ще е слаломът, чийто старт е по-ниско по пистата, а после ще е Супер-Г. При невъзможност да се проведе скоростна дисциплина в събота може първо да е слаломът, а суперкомбинацията да остане за неделя.