България избра в "Евровизия 2011" да ни представи Поли Генова с парчето "На инат". Tова стана ясно късно снощи на 23 февруари.

 Стефан Димитров, председател на журито, обяви победителя: "Тази година конкурсът беше много демократично проведен. Това са песните и певците, с които разполагаме. Този път имаме пълно съвпадение на жури и вашия вот" - каза Димитров, цитира signal.bg.

"Аз мисля, че тази година ще бъдем представени добре в Евровизия. Всички сме с теб Поли" - зарадвана Мария Илиева поздрави победителката.

Финалът на българското издание на състезанието се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата и се излъчи пряко по БНТ 1 и БНТ Свят.

Организаторите на конкурса у нас се постараха всичко на сцената - декорите, осветлението и атмосферата, да бъдат на добро ниво.

Мария Илиева и Орлин Павлов, освен прекрасни изпълнители, се оказаха и подходящи водещи за музикалното събитие.

Участниците в конкурсната програма представиха песните си според силите и възможностите, които имаха да изградят шоуто си в краткия срок за подготовка.

Зрителите гласуваха за своите фаворити чрез телефонно обаждане или изпращане на SMS.

Резултатите от зрителския вот бяха събрани с тези от гласуването на т.нар. Академия, в която членуват музикални специалисти.

Своите оценки за изпълнителите те дадоха още през вчерашния ден, по време на генералната репетиция за шоуто в НДК.

Така бе излъчена най-добрата от 19-те песни-финалисти.

Колко добър е бил изборът ни ще стане ясно по време на "Евровизия 2011" в Дюселдорф, когато нашата песен "На инат" ще мери сили с другите европейски отличници.

В анкетата на Hotnews.bg за ваш фаворит на конкурса, Поли се нареди на 3-то място с 8,56%. На второ място с песента "Fire in my hair" е Милена Славова с 11.23%, а безспорен победител според вашите гласове е Лазар с песента му "Заместител", която събра 36.10%. В анкетата са гласували 1648 души.

Доволни ли сте от избора Поли Генова да ни представи на конкурса?

Гласувайте в нашата анкета, или споделете мнението си в коментарите.

Вижте видео:

Поли Генова - " На инат"

Вижте всички песни: