Спецове от парижката и нюйоркската централа на модната библия Vogue са в люта конкуренция кой ще привлече с по-апетитна оферта за постоянна работа българския топмодел Таня Илиева.

Нашето момиче жъне бляскави успехи в странство, а ангажиментите му от световните компании не секват.

За момента Таня има апартаменти и в Париж, и в Ню Йорк. Но тя често пътува до горещи модни събития по цял свят и все още не е решила дали ще се установи за постоянно в някоя от модните столици.

За списание като Vogue е въпрос на чест да разполага с доказали се професионалистки от цял свят. Тук подборът не е на база кой колко е популярен в родината си, какви връзки има, а кого големите дизайнери и модни централи търсят за ревюта и снимки.

Таня Илиева буквално предизвика задръстване преди дни на Гранд сентръл стейшън - централната жп гара в Ню Йорк. Там се провеждаше ревю на известната спортна марка „Монкрел Гренобъл”. Освен манекенките на снимачната площадка попадаха и случайни минувачи. Фотографите от Голямата ябълка обаче забелязали, че повечето хора искат да попаднат в кадър с българката.

„Ей, тази я виждахме на билбордовете. Страхотна си , продължавай да работиш все така добре”, хвалели американците Таня.

За работохолизма на модела от „Визаж” се носят легенди в чужбина. Преди време Таня грееше от билборди из цял Париж по бельо. Фотосите бяха толкова секси, че шофьорите се зазяпваха по тях и правеха катастрофи. Сесията е дело на фотографа Жан Уолтърс. Таня го подлудила, защото не сложила край на снимките, докато всеки един кадър не се получил перфектен, пише "Монитор".

Когато има ангажимент, българката цепи секундата на две. Тя не обича да парадира в България с успехите си по света.

Таня е част от големите имена, които ще се появят и на седмицата на модата в Милано, която започва утре, на 23 февруари.