Лени Кравиц скоро ще пусне първия си албум от три години, съобщи Ройтерс.

Албумът, озаглавен "Black and White America", е деветият в кариерата на 46-годишния Кравиц, но първият, продуциран от новия му звукозаписен лейбъл "Атлантик рекърдс/Роудрънър рекърдс".

Новият диск трябва да бъде пуснат в продажба в средата на 2011 г., тъй като Кравиц планира да тръгне на световно турне през юни.

Албумът включва 12 песни, които се очаква да се отличават с характерното за музиканта звучене, смесващо рок, фънк и соул. То е повлияно от музиката през 70-те и 80-те години на миналия век. Песните "Stand", "You're Gonna Run Again", "Push" и "Super Love" комбинират фънк музика от 70-те с модерно звучене, се казва в изявление на Кравиц. В диска е и баладата "Dream".

От музикална гледна точка и що се отнася до текстовете на песните, имам чувството, че това е най-разнообразният албум в кариерата ми, увери Кравиц, който е носител на няколко награди "Грами", пише БТВ.

През 2009 г. той бе на турне в 18 страни, в които представи песните от предишния си албум "It Is Time For A Love Revolution", включващ хитовата балада "I'll Be Waiting".