Витомир Саръиванов е един от 250-те кандидати за главни редактори на доскорошните издания на ВАЦ, пише Blife.bg

Той се гласял за шеф на вестник "24 часа" или за "168 часа". За главен редактор на ежедневника "Труд" пък се спрягат имената на настоящите замове.

Саръиванов и неговата партньорка Ели Гигова са освободени от ръководството на Нова ТВ, но остават на екран до началото на март. Вито обаче не си губи времето отчаян, че ще е безработен, а се гласи вече за нов пост, пише в. Уикенд.

Саръиванов още преди седмица си подал документите за конкурса за нови главни редактори на вестниците "24 часа" и 168 часа".

Амбициозният водещ, с прякор Фродо, вярвал, че може да се справи с едно от двете главни ръководства и представил своята концепция за развитие. Негови колеги с насмешка коментирали, че това била "доста екзотична кандидатура".

Автобиографията му вече била разгледана от новия собственик на медиите Любомр Павлов и се говори, че Вито щял да премине във втория кръг на конкурса, пише още вестника.

BLife.bg научи, че

кандидатите за главните постове във вестниците "24 часа", "Труд", "168 часа", "Жълт Труд" са рекорден брой - 250.

Още близо толкова кандидатствали за редовите журналистически позиции.

Докато Вито го спрягат за "24 часа" и седмичника "168 часа", за наследници на Тошо Тошев във вестник "Труд" основно се сочат зам.-главните редактори Никола Кицевски и Светлана Джадмжиева. Кицевски бе посочен като основен вариант лично от Тошев преди няколко дни, но пък Джамджиева представила концепция, която се е харесала повече на новото ръководство.