Хали Бери вече ще може да вземе дъщеря си Нала със себе си в Ню Йорк, където снима последния си филм "New Years Eve", пише Lifestyle.bg

Актрисата замрази проекта, когато делото за попечителство на детето започна. Снощи обаче бившият й съпруг Габриел Обри оттегли иска си за пълно попечителство.

Жестоката битка помежду им за момента е в полза на али. Решението на съда обаче не е финално, защото бащата ще продължи да се бори за съвместни права над детето.

Войната между актрисата и бившия й съпруг започна през декември, когато Габриел подаде иска за пълно попечителство над Нала и издръжка от страна на Хали. Тогава започна и словесната им война в медиите, която ставаше все по-жестока с всеки изминал ден. Преди дни Хали призна, че бившият й е писал заплашителни смс-и и че детето "се страхува от татко си".

Говореше се, че Обри изперкал, когато Нала започнала да се възприема като черна и се задълбавала в историята на робството. Нала е дете от смесен брак, но всъщност наистина е черна.

Близък на семейството заяви, че въпреки словесните нападки по медиите и помежду им, Хали и Гейбриъл се опитали да решат спора извън съда и фактът, че той е оттеглил иска си говори, че все пак са решили, че е време да бъдат по-цивилизовани.