Българинът Димитър Бербатов е на път да се превърне в един от най-скъпоплатените футболисти не само в Манчестър Юнайтед, но и в Европа.

Според информация на британския вестник "Мирър" Бербо ще подпише нов договор, според който ще заработва по 175 000 паунда на седмица.

Освен това контрактът ще бъде за срок от 3 години, а не за 2, както се твърдеше до момента. Ако споразумението стане факт, то Бербатов ще се обвърже с "червените дяволи" до лятото на 2015-та година.

"Мирър" съобщи, че агентът на футболиста Емил Данчев е бил в Манчестър миналия петък, за да договори новите условия на Берба.

Бербатов премина в Манчестър Юнайтед в края на август 2008-ма година срещу 30.5 милиона паунда от Тотнъм. Българинът се представи колебливо през първите два сезона на "Олд Трафорд", като често бе спряган за трансфер в друг клуб. От началото на този сезон обаче Бербатов е голмайстор не само на Манчестър Юнайтед, но и на цялата Висша лига.

На Острова отбелязват, че въпреки безспорните качества на Берба, нашето момче незнайно защо остава резерва в "големите" мачове на тима. От "Мирър" показаха статистика, според която Митко е започнал в стартовия състав едва в 21 от 43-те "големи" мача.

Въпросните двубои са срещите на фаза елиминация в Шампионска лига, двубоите с Арсенал, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити за първенство, както и полуфиналите и финалите в купата на Англия и световното клубно първенство, предаде ТопСпорт.