Баба ми имаше рожден ден. Бях на 8 години, а исках да направя нещо за нея. Затова обрах всичкия лук в градината и го направих на връзки.

Сложих ги в една кофа и излязох на улицата. И взех да викам: “Заповядайте на пресния лук, моля! Заповядайте на пресния лук, моля!”.

Една връзка лук я продавах за 10 стотинки. Не помня колко пари спечелих, но след това отидох в най-близкия магазин и купих на баба ми подарък - едно червило, пише в. "24 часа".

Успешният бизнес модел е истинска история от детството на Фахрадин Фахрадинов. Той стана по-известен като танцьор, отколкото като актьор, след като излезе като победител от шоуто “ВИП денс”. Преди това се снима и в българския сериал “Забранена любов”, където изигра ролята на автомонтьора Явор.

Ясно е, че Фахрадин от малък знае как се печелят пари и как да се оправя сам в трудни ситуации. Попада в такава преди една година, когато завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на доц. Веселин Ранков. “Хората говореха само за криза. Нямаше работа за колегите ми и всеки се спасяваше, както може. Всички се оплакваха, но аз исках да направя нещо смислено”, разказва актьорът. Тогава се ражда идеята за спектакъла “Горката Франция”, на който Фахрадин е продуцент. В амбициозното начинание му помага режисьорът Богдан Петканин. Всъщност той е поставял пиесата на бургаска сцена преди време и още тогава е имала голям успех.

Така хубавият текст е налице. Фахрадин обаче има тежката задача да намери пари. “Да убедиш някого да спонсорира театър, е много трудно”.

Понякога му казвали “виж, ако беше филм или телевизионен проект - няма проблем”. Но младият актьор не се отказва - сам организира залите, в които ще се играе постановката, занимава се дори и със счетоводството. “Минах през много перипетии и видях колко трудно е да угодиш на всички, да намериш баланса.”

Междувременно събира известни актьори като Александър Дойнов, Албена Михова и сина на Катето Евро - Александър Кадиев. За да спестят пари, цяло лято репетират в апартамента на Фахрадин. Защото наемът на зала в театъра е между 600 и 1200 лева на ден. “Сега постановката е толкова харесвана, че за следващата дата в София билетите са изкупени”, казва актьорът.

Прогресът в професионален план винаги е съпътстван и от успехи в личен. Фахрадин не крие, че до себе си има момиче, което много го подкрепя и разбира. Казва се Дани и е на 19 години. Запознават се покрай постановката “Облак рай”, в която актьорът играе заедно с Яна Маринова и Иван Бърнев. Преди да излезе на голямата сцена, пиесата се играела само от студенти в НАТФИЗ. Дани се оказва на едно от представленията, в които участва и Фахрадин. Двамата се харесват веднага. А първата им среща е в Борисовата градина.

Актьорът още не е измислил изненада за 14 февруари, Деня на влюбените. Дори не знае дали ще успеят да го отпразнуват заедно. Защото на същия ден той има представление в Плевен, а тя - изпит, тъй като е студентка по социална педагогика.

Иначе Фахрадин е романтичен още от малък. Бил голям киноман и не изпускал екшъните с Жан-Клод ван Дам, Силвестър Сталоун и Джеки Чан. И толкова много се вживявал в ролята си на герой, че все си представял как спасява едно момиче от училище, в което бил много влюбен. Това е във времето, когато актьорът живее в Котел. Като по-голям се мести във Варна, за да завърши средното си образование. По това време изпитва и най-тежкия момент в живота си - загубата на баща си. “Бях при леля ми. Много късно вечерта звънна телефонът. Чух от слушалката как майка ми ридае, а леля ми гледаше в една точка. Разбрах, че нещо лошо се е случило”, спомня си актьорът. Сега гледа по-философски на живота и си спомня за баща си Хасан само с любов и усмивка. Той бил професионален футболист и ритал за “Академик” - София. Но нямал амбиции да прави от сина си спортист и го подкрепял във всичко. Въпреки че като малък Фахрадин тренирал няколко години футбол, а след това и бокс.

След загубата на баща му, майка му заминава за Италия. В началото само да работи, но след това и се установява там. Живее в Орли, близо до Рим. Оттам тя зорко следи всички изяви на сина си и се гордее с успехите му. Фахрадин пък й ходи често на гости, където разпуска след натовареното си всекидневие тук.