Кевин Спейси се оказа пионер в социалните мрежи. Преди почти десет години той създал ефективна система за сценаристи, която на практика излиза дядо на съвременните Facebook и Twitter.

Любопитната история разказа самият Спейси по време на конференцията Lotusphere в Орландо, Флорида, по-рано този месец, съобщава "Монитор".

Актьорската кариера на Кевин Спейси тръгва от театъра и продължава в киното, където той започва също да пише сценарии и да прави филми.

С разрастване на дейността на студиото на Кейси му остава все по-малко време да се запознае с пристигащите многобройни сценарии. И тогава актьорът решава да създаде на практика първата социална мрежа за сценаристи. В нея са били заложени всички принципи, които са налице днес - всеки има право да публикува своя сценарий, а останалите членове на социалната мрежа оценяват творбата му.

По този начин носителят на два оскара Спейси е успявал много по-лесно да филтрира хилядите сценарии, които са пристигали в студиото - вземал само онези от тях, за които е имало добри отзиви.