Линдзи Лоън се оплаква пред близки и приятели, че прокурорка по делото й я е нарочила и се опитва да я използва, за да я изберат за областен прокурор за Лос Анджелис, казва източник, близък до звездата от "Гадни момичета"(Mean Girls).

Заместник областният прокурор Данет Майърс, която ръководи пробацията на Линдзи, най-вероятно ще заведе жалба за кражба в големи размери срещу 24-годишната Лоън тази седмица.

Обвинението е във връзка с информацията, че Лоън е откраднала огърлица на стойност $2,500 от магазин за бижута във Венис Бийч, Калифорния.

Срещу Линдзи се води разследване.

Адвокатът на Линдзи, Шон Чапман Холи, се е срещнал с Майърс в понеделник и в резултат Линдзи получи поне още ден-два свобода - а може би и повече.

"Съдбата й няма да се реши поне още ден-два," споделя източник.

"Случаят все още се разглежда и Данет Майърс все още обмисля какви обвинения да повдигне срещу Линдзи, ако изобщо има такива".

*Линдзи Лоън се отправя към Съдебната палата в Санта Моника

В ексклузивно интервю за RadarOnline.com в понеделник, Майърс отрича твърденията на Линдзи, че нейната служба я е нарочила:

"От службата на областния прокурор винаги сме се отнасяли справедливо и състрадателно към госпожица Лоън. Същата справедливост и коректност ще бъдат приложени и при решението дали да повдигаме обвинения в този случай. Мисля, че адвокатът й би се съгласил с думите ми. Справедливостта ще бъде раздадена безпристрастно и разумно."

В края на миналата година Майърс официално стартира кампанията си да стане областен прокурор за Лос Анджелис, но преди Линдзи да си прави теории на конспирацията, може би трябва да си припомни географията.

*Данет Майърс стартира кампанията си да стане областен прокурор за Лос Анджелис

"Престъплението е извършено на място, което попада под юрисдикцията на Майърс. Ако Линдзи бе обвинена в кражба на колие от Малибу например, Данет не би се занимавала със случая. Но Линдзи е непоколебима, тя смята, че Майърс я е нарочила още от 2007", продължава източникът.

"Линдзи не може да си представи колко го е загазила. Записът от охранителната камера е най-силното доказателство срещу нея", добавя източникът.

"Само защото колието е върнато и не се е стигнало до обиск, не смекчава обстоятелствата. На Линдзи може би й предстоят до 3 години в щатски затвор за кражба в голям размер. Майърс не си поплюва когато става въпрос за углавни престъпления, а и статута на Линдзи на звезда не я впечатлява. Тя не се държи с обвиняемите различно заради миналото им", допълва източникът.

*Линдзи на път за среща с приятели в бар във Венис, Калифорния

Друг източник споделя:

"Инспекторът, който следи Линдзи за пробацията й, веднага ще бъде уведомен когато повдигнат обвинения. Съответно съдия Елдън Фокс също ще научи. Напълно възможно е съдията да отмени пробацията й и да назначи ново разглеждане за нарушаване на пробация."

Когато я обвинят в кражба в голям размер, тя ще трябва да се предаде и да се определи дата за призоваване в съда.

"Очаква я сериозен престой зад решетките в най-близко бъдеще", обобщава източникът.