Селекционерът на националния отбор по футбол на България Лотар Матеус от вчера отново е свободен мъж.

Бракът на германската легенда с 23-годишната украинска манекенка Лиляна продължи малко повече от две години и приключи в сряда с официалното му прекратяване. Двамата се разведоха по взаимно съгласие в Австрия, а новината бе потвърдена от адвоката на 49-годишния Матеус - Вим Фогел.

Бившите вече съпрузи се явиха заедно в съда. "Опитахме се да поправим нещата и отново да заживеем заедно, но не се получи", заяви пред журналистите Лиляна, която пожела на Лотар успех в професионалната му кариера. Матеус от своя страна пък й пожела късмет.

Лиляна и Лотар се ожениха на 1 януари 2009 година на пищна церемония в Лас Вегас. Само една година по-късно обаче семейството бе сериозно разклатено, след като украинката бе забелязана на яхтата на италиански бизнесмен в Сен Тропе.

Последваха и други слухове за изневери, въпреки че двамата се появяваха заедно на различни събития и опитваха да опровергаят спекулациите за раздяла. Наскоро Лиляна и Лотар бяха забелязани заедно по време на Седмицата на модата в Париж, но след това манекенката на няколко пъти се появи в компанията на собственик на нощен клуб.

Това е четвъртият развод на Лотар Матеус. Германският Дон Жуан къса с ергенлъка заради русата красавица Силвия, с която изкарва цели девет години и от която има две дъщери.

След това легендата има 5-годишен брак с швейцарката Лолита Морена, която го дарява със син.

През 2003 година Матеус вдига трета сватба. Бившият защитник се врича във вярност на сръбкинята Марияна Костич, в която се влюбва по време на престоя си в Партизан. И този брак обаче не издържа дълго. Матеус се развежда с третата си съпруга след 4 години, за да създаде семейство с 26 години по-младия от него украински модел Лиляна.

Цяла Германия е шокирана от разликата в годините, а Лиляна се възползва максимално от популярността на съпруга си. Украинката става световноизвестна и лъсва на кориците на една камара модни списания.

Източник: