Интервю на Наоми Кембъл с Владимир Путин, взето през ноември 2010-а, беше публикувано в англоезичната версия на списание GQ.

Разговорът между супермодела и руския премиер се случва на екосреща в Санкт Петербург, посветена на съхраняването на популацията на тигрите.

Наоми изказва възхищението си от физическата форма на Путин и неговото увлечение по екстремните спортове - рафтинг, езда без седло, мотоциклетизъм, ски, лов. Той пък споделя, че поддържа добрата си форма, като плува всеки ден и редовно тренира в спортна зала, а с любимия си спорт, джудото, се занимава от 14-годишен. После се оплаква, че в Русия е "особено модно да се критикува властта".

Премиерът на Русия коментира и подарения му от академични госпожици календар с техни еротични кадри. "Момичетата не се изплашиха, проявиха смелост. Като студентки по журналистика те прекрасно са разбирали, че след това могат да говорят за тях, но все пак не са се изплашили и са направили фотосесията.

И, откровено казано, именно това най-много ми хареса", казва интервюираният. Той говори и за своя снимка, на която плува в стил бътерфлай.

"Плувах в река в Сибир и температурата бе около 16 градуса по Целзий. И затова избрах бътерфлай - за да може по-малка част от мен да е във водата". Путин е разказал и за експедиция, на която се е сблъскал с тигър.