Ако Диляна Попова беше звезда през 70-те години на миналия век, щеше да обира овации като хипарка.

Страхотната мадама е непоправим поклонник на тесните дънки, черните и бели тишърти, етноакцентите, велурените боти, рязаните ботуши с ресни и шарените кецове.

Като истинско дете на цветята, тя обожава модата на щурата Вивиен Уестууд - абсолютно неконвенционална, непредвидима, извън протокола от главата до петите. Може би тъкмо непокорната лейди с коси в оранж и феноменално палави идеи вдъхновява Диляна да се посвети на фешън индустрията не само като модел. Защото синеоката красавица, която от две петилетки размеква колената на мъжете и има тапия за дизайнер от Нов български университет, уверено пробива с авторска марка, носеща името й, изписано на латиница. Дрехите са изключително свежарски и излъчват привкуса на хипи естетиката - деним, лен в пастелни цветове, шевици, бродерии, щампи. Повечето одежди се леят в трико, което дава изумителна свобода на тялото и духа. Неслучайно тя твърди, че за да правиш мода, се иска най-вече характер.

Самата Диляна си пада и по кинаджийска визия - впит деним и фланелка с лика на Марлон Брандо. Когато трябва да гони графика, посяга към ниските и удобни патъци. Навикът да стъпва стабилно е от спорта. Тя тренира какво ли не, здраво натиска газта в женски ралита, а преди време Дичо, с когото беше гадже 4 години, я научи да се боксира за кеф, релакс и мускули. Истински маниак е обаче на обувките, въпреки че не се заиграва с философията "Сексът и градът". Има ги поне тридесетина чифта - с равна подметка за маратона в асфалтовата джунгла или на висок ток, подчертаващи идеалните й крака за радост на мачовците. Не крие, че е маниак на тема "стайлинг", защото добрият вкус разкрива серия нюанси от "аз"-а. Диляна понякога напълно сериозно се шегува, че може да се раздели с мъж заради непреодолими разминавания в представите за елегантност.

Големият сезон на Диляна, която има какви ли не титли за красота, започва на първи февруари. Хубавата жена е сред суперлицата на "Романтика". Тя ще блесне в дефилето Different в "Дедеман Принцес" с фееричните и съблазнителни рокли, сътворени от София Борисова. Между двете няма и грам съперничество, а готино приятелство от доста време насам. София, която трупа все по-висок рейтинг, е убедена, че именно Диляна отлично персонифицира нейната концепция за балния и официален имидж - изтънченост, ангелска безплътност, фина еротика, много коприна и разкош.

Втората премиера за някогашната изгора на Дичо е в авансово митологизирания филм на Илиян Джевелеков Love.net. В него тя е Ники - полугола, нахална и млада. Сърфира в сайтовете за запознанства и побърква представителите на силния пол. Докато срещу нея се изправя героят на Захари Бахаров. Трейлърът на бг лентата от много седмици се върти в онлайн пространството и публиката се наслаждава на няколко секунди еротика.

Диляна може да види сметката и на Калин Врачански в третия сезон на "Стъклен дом". Там най-после Албена, сестрата на Боряна, ще се появи тук и сега. Доскоро прелестното момиче присъстваше само в спомените на Касабови, мащеха-гадже и по-голям син. Настъпва обаче часът на истината. Не е изключено Камен, чиято връзка с Боряна зацикля през два-три епизода, да потърси опрощение и наслада в обятията на малката. В ретроспекциите той се опитва да я спаси от сексуално робство в странство, но май не успява. Така че любовният екшън предстои. Интригата като нищо ще се заплете и зад камерите. Калин Врачански напоследък май е сам, около Диляна като че ли също има свободна територия. Така че публиката спокойно може да започне със залаганията. Особено след като стана ясно, че Елена Петрова няма намерения да изнесе връзката с Касабов/Врачански от сценария в живота.