Изпълнителката на главната роля във филма „Вода за слонове" призна, че има много пороци, а от някои от тях дори успява да изкарва пари.

Когато журналист попитал Рийз има ли недостатъци, актрисата отвърнала: „Имате ли време? Работата е там, че списъкът е дълъг.

Може ли да започнем по азбучен ред"? А - раздразнителна (annoying), В - агресивна (belligerent)... да, наистина имам много пороци", отбелязва с чувство за хумор актрисата.

Една от чертите, които 34-годишната Уидърспун също причислява към недостатъците си, е неспособността й да спре да мисли за нещата, които я измъчват. „Много размишлявам - разказва Рийз. - В главата ми постоянно се роят мисли и мислички. Понякога е доста зациклящо, затова излизам да направя един бърз крос. По природа съм мечтателен човек и често сънувам наяве", усмихва се звездата, цитирана от "Хай Клуб".

И добавя, че постоянното обмисляне на сценарии е доста полезно в работата й. Което в крайна сметка се оказва доходоносно, защото актрисата има собствена продуцентска компания Type A, която разработва сценарии и помага да се реализират в киното.