Красива млада блондинка или улегнала зряла жена? Вече втори ден медиите на Ботуша не спират да гадаят коя е новата дама в сърцето на италианския премиер Силвио Берлускони.

Сред набедените са 25-годишни моделки и миски, както и прохождащи в политиката красавици.

В списъка на заподозрените в. "Джорнале" не пропусна да сложи и една от отдавнашните любимки на Кавалера - заможната българка Дарина Павлова, която е на 47 години. Изданието припомня, че в Италия отдавна се носят слухове, че Берлускони имал слабост към нея.
Сред основните конкурентки за поста първа дама на Италия обаче е 26-годишната Мис Торино Роберта Боназия. Красавицата е висока 1,74 метра, с кафяви очи, с тъмна гъста коса. Роберта е медицинска сестра по образование, а подозренията върху нея паднаха след подслушан телефонен разговор между телевизионния журналист Емилио Феде и звездния мениджър Леле Мора двамата коментират, че младата дама "е превзела всичко, че претендира за право върху всичко и че той (Берлускони) бил под нейното влияние". Бащата на красавицата бе изумен от твърденията.

Междувременно стана ясно, че кючекчийката Руби, заради която Берлускони бе принуден да извади наяве "стабилната си романтична връзка", е поискала 5 млн. евро в замяна на мълчанието си.

Случаят ми направо подлуди целия свят. "Говорих със Силвио и му казах, че искам да изляза от тази история с нещо - 5 милиона. 5 милиона заради това, че името ми е било опетнено", казва Руби в подслушан телефонен разговор. Разпечатка от този разговор е приложена към досието, което миланската прокуратура внесе в Долната камара на парламента заедно с искането да се претърсят офиси на премиера в Милано във връзка с "Рубигейт".

От разпечатка на друг разговор на Руби с неин приятел става ясно, че Берлускони й звънял непрестанно и й казвал: "Прави се на луда, разправяй глупости", пише в. "Стандарт".

"Той ми се обади и ми каза: "Руби, ще ти дам колкото пари поискаш, ще те покрия със злато, важното е да скриеш всичко. Не казвай нищо на никого", се чува още в същия телефонен разговор, осъществен в края на октомври миналата година, след като за първи път вестници разкриха за познанството на Берлускони с мароканката.