Как се развива футболната му кариера? Наистина ли се е разделил с половинката си Алекс? В какви отношения е с Алисия? Какви чувства е запазил към Николета Лозанова и какво точно се е случило между него и Бориса Тютюнджиева? Отговорите на тези и още куп други въпроси - прочетете в едно наистина вълнуващо интервю...

- Как минават тренировките в Твенте? Имаш ли талисман, който да ти помага, за да не ти вкарват голове?

- Тренировките минават добре. С отбора бяхме за една седмица в Испания, където играхме два мача. Всичко се развива нормално. Жив и здрав съм, това е най-важното за мен. Талисман нямам. Имам икони, които взимам със себе си и на които се моля, но нямам нещо конкретно, заради което не ми вкарват голове. Футболът е колективен спорт и нещата не зависят само от един човек.

- А имаш ли приятели от отбора?

- Имам 4-5  човека, с които много се разбирам - сърбин, босненец, сега съм близък и с един мароканец. Ходим на кафенца, вечери, като имаме повече свободно време ходим и на кино. С останалите ми съотборници съм в нормални отношения.

- Пречи ли ти или ти помага това, че си син на Боби Михайлов?

- Преди, когато играех в Левски, определено ми е пречело повече, въпреки че думата "пречи" е доста силна. Винаги съм бил твърдо зад баща ми, дядо ми и цялата фамилия. В България мисленето на хората е малко по-различно. Като бях по-малък и не играех толкова добре, казваха, че баща ми ми е помагал, но това е нормално. Тук в Твенте не го познават и преди всичко е важно моето име.

- Защо се разделихте с твоята приятелка Алекс?

- Не искам да коментирам тази тема. Така се разбрахме. Прекарахме заедно 3 години. Тя е била до мен в доста трудни моменти. Запазвам много добри чувства към нея. Винаги ще си я обичам. Тя и нейните родители са много добри хора. Семейството й е близко с моето. Пожелавам й всичко най-хубаво в личен план, в конния спорт, в любовта и във всичко останало.

- Мислиш ли за семейство и дете?

- Още ми е рано. Това е първата ми година, в която навлязох сериозно в мъжкия футбол и започвам да реализирам целите си. Мотивирал съм се да се развивам с всяка една тренировка и с всеки един мач. Не се чувствам готов за дете. Все пак съм само на 22 години.

- Писаха, че сте интимни с Алисия? И, че тя ще ти е мениджър....

- Това ще го оставя за себе си. Никога не съм я коментирал. Познавам я отдавна. Каквото си е между нас, си остава между нас.

- Какви чувства си запазил към Николета Лозанова?

- Не знам защо журналистите винаги ме питат за нея, след като сме били заедно преди 3 години. В момента ходи с моя съотборник Валери Божинов. Пожелавам й всичко най-хубаво. С Валери също сме в добри отношения и се познаваме от 7-8 години. Тепърва, живи и здрави, ще играем още доста време в националния отбор.

- А какво мислиш за Бориса Тютюнджиева?

- Не сме били сериозни гаджета. Имали сме мимолетна авантюра. Не искам да се връщам назад.

- В Холандия има фриволен и разкрепостен живот. Възползваш ли се от това?

- За мен българките са най-хубавите жени, въпреки че тук има много красиви украинки и полякини... Аз съм народен човек и бих искал българка да е майка на моето дете. По принцип в Амстердам наркотиците и пиенето са позволено, но аз не се възползвам от това.

- Номиниран си за мъж на годината в "Нощта на сексбомбите"... Ласкае ли те това?

- За мен е признание, че бях номиниран за "Футболист на годината", но се радвам, че хората са ме оценили и тук. Такива конкурси се правят по цял свят. За жалост имам мач и няма да мога да присъствам на събитието.

- "Нощта на сексбомбите" се прави с благотворителна цел. Ти занимаваш ли се с благотворителност, както световните звезди?

- Да, дори съм поел доста инициативи в и тепърва ще се занимавам с такива неща.

- Какво си пожелаваш за Новата година?

- Пожелавам си здраве за мен, моите родители и хората, които обичам. Пожелавам си също късмет и шанс, мисля, че всичко останало е в моите ръце. Надявам се да направим добри мачове и да успеем да се класираме в тройката на шампионата. Имаме мачове на Уефа, тъй че ни очаква доста хубава година.