"Много съм добре”, заяви категорично Христо Мутафчиев в телефонен разговор с Ани Цолова и Виктор Николаев в "Тази сутрин”.

"Работя, не съм спрял да работя. Денят ми минава прекрасно, всеки ден. Събуждам се като пич. Всеки ден ставам все по-красив и все повече се удивявам на глупостите, които гледам сутрин по телевизиите.”

Актьорът, който получи инсулт през октомври, все още се възстановява, но в гласа му личи енергията и ентусиазмът, с които го познаваме.

В понеделник, 17 януари на пресконференция в 11:00 часа в театър „София” в камерна зала ще бъдат съобщени номинациите за наградите "Икар”.

"Има много интересни спектакли, които се появиха в българския театър, напук на мисълта, че театър няма да има, кино няма да има, ще се затварят театри. Много добри неща се появиха и много млади колеги се появиха в театъра и започват да доказват себе си”, каза Христо Мутафачиев.

"За да успеем в този живот трябва да сме малко по-позитивни, стига с този негативизъм – умира българското кино, загива българският театър, унищожават българските творци. Това, че има неглижиране в последните години е факт, но нали именно затова са т.нар. съсловни организации и техните ръководства, за да се грижат това да не се случи. Това, което направиха българските кинаджии е пример за всички останали съсловия, защото те излязоха и казаха: не ни харесва това, което правите. Те не крещяха. Те излязоха много внимателно. Поставиха проблема си. Осъществиха срещи с премиера и доколкото знам има приет ангажимент от страна на държавата”, каза Христо Мутафчиев.

Актьорът разкри, че тази година му предстоят "страшно много неща”. "Аз съм си направил плановете може би за две години напред вече, но ми казаха да спра с плановете, защото хората са казали:

"Ако искаш да разсмееш Господ, направи си планове.” Със сигурност съм оптимист и имам идеи за това, което искам да ми се случи.”