Рокаджията Стивън Тайлър е опровергал твърденията, че с новата му роля на съдия в шоуто "American Idol" идва краят на групата "Aerosmith" и е заявил, че в края на месеца музикантите планират да започнат работа над нов албум, предаде Ройтерс.

Групата не е записвала студиен албум от 2001 г. Конфликтът през 2009 г. между Тайлър и останалите музиканти от "Aerosmith" застрашаваха да доведат да разпадането на групата, известна като "лошите момчета от Бостън".

Стивън Тайлър обаче твърди, че с останалите членове на "Aerosmith" планират в края на януари да започнат работа над нов албум, както и да тръгнат на турне в Япония и Южна Америка през ноември 2011 г.

"Не сме мъртви, не може да сме мъртви", казва Тайлър за групата, която съществува от 40 години и е продала над 150 милиона копия от албумите си от сформирането си през 1970 г.

Тайлър не обяснява как ще съчетае връщането си в студио с ангажиментите си към шоуто "American idol”, чиито нов сезон започва на 19 януари и продължава до май.

В интервю за сп. "Ролинг стоун" миналата седмица фронтменът на "Aerosmith" заяви, че се опитва да събере останалите членове на групата, но няма представа къде е китаристът Джо Пери, припомня агенцията.

Пери остро критикува участието на Стивън Тайлър като съдия в "American Idol" и заяви, че не иска името на "Aerosmith" да се свързва с шоу, което е "една стъпка по-нагоре от "Костенурките нинджа".