Да спечели всички отличия в Англия мечтае Димитър Бербатов. Това той разкри в интервю за в. "Сън" преди днешния мач на Манчестър Ю с Ливърпул от третия кръг на ФА Къп.

Именно това е трофеят, който за момента липсва в колекцията на нападателя. Той вече е бил шампион, вдигал е купата на лигата, а този сезон прегърна и Суперкупата на Англия, пише в. "Стандарт".

"Предизвикателството е огромно. Малко футболисти имат и четирите отличия, а аз искам да вляза в този списък", коментира Бербатов.
Последният мач на българина срещу Ливърпул е един от най-паметните в кариерата му. Той отбеляза и трите попадения за успеха на "червените дяволи" с 3:2. "Освен него никога няма да забравя дебюта ми на "Олд Трафорд" и петте гола срещу Блекбърн. Пазя си топките и от трите срещи", разкри Митко.

По повод предстоящия сблъсък с мърсисайдци, Бербо сподели: "Ако играя, ще се опитам да вкарам, както винаги. Ливърпул няма добри резултати в първенството, но турнирът за купата е нещо съвсем различно. Имаме късмет, че сме домакини, което ни дава известно предимство. При всички случаи ще трябва да работим здраво от първата минута, ако искаме да победим".

Нападателят каза още, че обича предизвикателството на големите мачове. "С Тотнъм подобно беше дербито срещу Арсенал, сега такъв е мачът с Ливърпул. Атмосферата на терена е различна, а чувството от победата - велико", призна Бербо.