Азис, чието истинско име е Васил, разкри, че всъщност е можело и да не празнува имен ден на 1 януари, защото в първите дни от живота си е бил с друго име.

"Когато съм се родил, майка ми взема самосиндикално, самостоятелно решение да ме кръсти Станислав – на баба ми Станка и на другата ми баба Славка. Но тогава баща ми страшно много се е ядосал, защото искал да бъда кръстен именно на дядо ми Васил и след два дни отишъл и направил страшен скандал там, където записват децата и не мога да ти обясня по какъв начин, но успял да ме прекръсти на Васил”, разказа Азис в предаването "Денят е прекрасен" на БТВ.

Името Васил означава царствен, а Азис пък означава скъпоценен. "

Аз си го избрах докато гледах един филм като малък. Дори станах и го записах на тапетите, за да не го забравя. И майка я извиках и й казах: "Мамо, прочети какво пише”.

Тя прочете и аз и казах, че един ден така ще се казвам и цял един свят ще ми казва Азис. Аз още не съм се отказал от идеята наистина да стана един от най-известните хора на планетата. Това е цел. Не е мечта. Мечта беше, когато бях малък. Сега си поставям цели. Знам, че са големи, знам че са грандомански, но човек без цели е за никъде.”

Певецът сподели, че България за него е любимо място, но чувства, че тя е малко тясна за таланта му.

"Мисля, че мога да покажа на много повече хора таланта си, а той е че пея. Много хора забравят на моменти, че пея”, каза Азис, но поясни, че не може да се сърди на никого, че понякога хората го възприемат като продукт, защото сам си е виновен за това. "Аз наистина страшно много наблегнах, може би прекалих... на визията, на поведението, на личния ми живот и по някакъв начин пеенето ми остана на заден план. Тази година ще се помъча пеенето ми да остане на преден план и 2011-а мечтата ми е да замина за Щатите и там да пропея.”

Азис споделя, че огромното внимание, което привлича върху себе си непрекъснато, не го уморява. "Аз вече свикнах. Бях уморен преди 3-4 години. Аз не излизах никъде от вкъщи. Адски се дразнех на хората, но не си давах сметка, че аз сам съм го направил това.”

Въпреки славата, Азис се радва на верни приятели. За негово щастие, всичките му близки отпреди 10 години и днес са до него, а освен тях има и нови приятели, които също обожава и цени. "Аз съм отворен за абсолютно всички нови запознанства, защото аз всеки път научавам нови и нови неща и истории. Обожавам историите”, каза изпълнителят.