Полуфиналистката от тазгодишния турнир „Уимбълдън” Цветана Пиронкова получи от кмета Славчо Атанасов званието „Почетен гражданин на Пловдив”.

Отличието й е присъдено с решение на Общинския съвет през юли 2010-а за изключително високите й резултати в тениса. За Цвети годината беше изключително успешна, като тя стигна до №35 в света. Атанасов припомни, че Пиронкова е най-младият почетен гражданин в историята на града под тепетата и негов спортист №1.

„Където и да се намирам, Пловдив си остава за мен най-хубавият град, а отличието е много висока чест”, сподели Цвети. Нейният баща и личен треньор Кирил Пиронков пък беше удостоен с Почетен знак и Златна значка на Пловдив.

Междувременно стана ясно, че бившата №1 в света Жюстин Енен ще играе с контузия на лакътя в Откритото първенство на Австралия, което започва на 17 януари. Белгийката ще се завърне на корта за турнира за смесени отбори „Хопман къп”, който ще стартира в събота в Пърт.

Очаква се Енен да изиграе поне по три мача на сингъл и на двойки преди първия си турнир от Големия Шлем за сезона. За последно тя игра на „Уимбълдън” през юни, където нарани лакътя си и все още има болки.