Орлин Горанов е човекът, който ще представи страната ни на „Евровизия” 2011 година, разтръбиха електронни издания. Изборът бил направен от БНТ на вътрешна селекция. Дори парчето, с което Орлин ще участва, се знаело - Amado Mar, пише  "Монитор".

Било предвидено и зрителско гласуване. В случая обаче то щяло да се изразява само в това да се реши дали песента на Горанов да бъде изпълнена на български или на испански, на какъвто език е записана оригиналната версия. Причината БГ представителят за „Евровизия” да се избира на вътрешна селекция, бил орязаният бюджет на музикалния отдел на телевизията майка.

„Е, какво да ви кажа. Аз научих от вас, журналистите. Не, няма да ходя на „Евровизия”. Доколкото разбрах, информацията е представена като решение на самата телевизия. Но с мен никой не се е свързал. Това ми изглежда като една леко палава новогодишна шегичка”, с чувство за хумор коментира Орлин Горанов пред „Монитор”.

От БНТ също останаха изумени, като разбраха, че „са избрали Орлин Горанов за „Евровизия” без конкурс. Началникът на отдела „Връзки с обществеността” Силвия Симова каза, че първа би разпространила всяка информация, свързана с „Евровизия", тъй като БНТ е пряко заинтересована.

"При нас не е обмислена още процедурата за участие, имаме само решение за участие. Тепърва ще се изяснява регламентът. Всичко, което излиза тези дни, е псевдоинформация", заяви тя по повод Орлин Горанов и напомни за споменаването преди седмица на фолкпевицата Алисия, която също беше „пратена” на „Евровизия”.

Припомняме, че освен Орлин Горанов и Алисия за „Евровизия 2011” се спрягат и имената на Графа и Поли Генова. В социалната мрежа „Фейсбук” пък има голяма група, която се бори да прати на песенната надпревара Мария Илиева.