Аврил Лавин ще посрещне Нова година със съвсем новия сингъл “What The Hell” и ще даде шанс на феновете си да го свалят свободно в продължение на 48 часа посредством официалния си Facebook facebook.com/avrillavigne от 1 януари 2011.

Аврил  ще представи сингъла си в Новогодишната нощ по време на шоуто “Dick Clark’s Rockin’ по телевизия ABC.

Четвъртият студиен албум на Аврил Лавин, Goodbye Lullaby, ще бъде издаден от RCA Records/Вирджиния Рекърдс на 8 март 2011. Аврил Лавин създава новия албум с дългогодишните си партньори Deryck Whibley, Evan Taubenfeld и Butch Walker, както и с автора/продуцент Max Martin. Изпълнителката продължава да споделя личните си преживявания чрез музиката и Goodbye Lullaby е поредна крачка напред в професионалното й развитие.

Avril Lavigne вече е оставила неизлечима следа в музикалната индустрия с над 30 милиона продажби по света, осем статуетки Грами и седем канадски награди Juno. Тя атакува музикалната сцена през 2002 с убийствения албум Let Go, от който са мега хитовете “Sk8r Boi” и “Complicated.” Издаденият през 2004 Under My Skin дебютира на #1 в чартовете на Билборд, което се случва и с третата й продукция The Best Damn Thing, от който е неустоимият #1 сингъл “Girlfriend” с над 130 милиона гледания в YouTube! Аврил Лавин е авторка на песента “Alice” за филма на Disney Alice in Wonderland.

Извън звукозаписното студио, Аврил Лавин се грижи за дизайна и управлението на своята лайфстайл марка за облекла Abbey Dawn, която вече се разпространява в над 50 страни. Наред с известния аромат Black Star, наскоро Avril представи и Forbidden Rose, а в началото на 2011 ще пусне и трета линия от аромата.

През септември, вдъхновена от благотворителната си работа в миналото, Аврил Лавинсъздаде фондацията The Avril Lavigne. Фондацията работи съвместно с водещи благотворителни организации за създаване и осъществяване на програми, разпространение на информация и помощ на деца и млади хора със сериозни болести и увреждания.