- Мая, как се чувстваш като водеща на "Станция Нова"?

- Аз никога преди това не съм била водеща, не съм се занимавала и с телевизия, ако, разбира се, не броим няколкото съвместни участия, които съм имала с Крум. В началото бях много притеснена, несигурна в себе си, което е нормално, предвид това, че тази среда не ми е позната. Към днешна дата смея да твърдя, че вече се чувствам по-спокойна, по владееща положението.

- Каква беше оценката на Крум Савов?

- Оценката му е доста положителна, но не смятам, че всъщност може би е много реална.

- Какво стана с фармацевтичната компания, в която работеше?

- Продължавам да работя като фармацевтичен представител през седмицата. Не съм променила степента си на ангажираност.

- Отчаяна съпруга ли си? Или може би Крум е отчаяният съпруг?

- Ами аз се надявам, че никой не е отчаян (смее се). Смятам, че двамата сами за себе си сме реализирани и щастливи както в работата, така и в брака си.

- Как успя да те спечели всъщност той?

- Крум е мъж, който знае как да печели жените. Преди мен просто не е искал да задържи жена или просто не е бил на тази вълна. Слава Богу аз го срещнах в един момент, когато той беше настроен за семейство. Спечелил ме е с поредица от малки жестове, които всъщност се явяват най-важното.

- Ревнува ли те Крум все пак ти си красива жена?

- Той винаги ме е ревнувал много, но относно работата ми - не, даже се радва много, което е много важно за мен. Естествено и аз съм го ревнувала, и той мен, не мога да кажа, че сме спрели да се ревнуваме, но смятам, че сме си овладели ревността така, че това да не ни пречи.

- Кажи ми как се разбираш с другата водеща на "Станция Нова" - Вихра?

- Ние с Вихра сякаш на самото интервю си паснахме чисто по женски - като разбирания и позиция в живота. Може би това още тогава изигра решаващата роля при избора ми за нейна екранна партньорка, защото тя ме избра. Нямаме никакви конфликти. Вихра е по-опитният човек, тя е и тази, която в много моменти ме е "покривала", когато съм била несигурна, така че в никакъв случай не мога да кажа нещо лошо за нея.