Златен дъжд от фойерверки окъпа Димитър Бербатов след коронясването му за футболист номер 1 на България за 2010-та година.

Митко безапелационно спечели анкетата, като това е общо седмият му триумф. Още миналата година той би рекорда на Христо Стоичков от 5 победи.

Подгласници на Бербо станаха Ивелин Попов и Николай Михайлов. На снощната церемония се яви само победителят. Той беше награден от шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, а не какво беше анонсирано предварително от президента на републиката Георги Първанов. Спешен ангажимент попречи на държавния глава да присъства в залата и да поздрави носителя на ценния приз.

Бербатов обаче беше изненадан с телевизионен поздрав от премиера Бойко Борисов, прожектиран на огромните видеостени в залата. Юбилейната 50-а церемония започна с награждаване на всички досегашни носители на отличието. В залата бяха легендите Димитър Пенев, Кирил Ивков, Румен Горанов, Андрей Желязков, Георги Велинов, Ради Здравков, Пламен Николов, Георги Димитров, Николай Илиев, Борислав Михайлов, Христо Стоичков, Емил Костадинов, Ивайло Йорданов и Георги Иванов. Голямата атракция на вечерта, няма съмнение, стана Камата. Той наруши сценария на тържеството, за да връчи специално отличие на Сашо Динев, дългогодишен администратор на националния отбор. "Има награди за футболисти, мутболисти, всякакви, аз реших да отличим и администратор номер 1 на България", каза Стоичков.

Освен това Ицо обяви, че дължи успехите си на своите батковци като Георги Димитров - Джеки, Пламен Марков, Стойчо Младенов и треньора Димитър Пенев, когото нарече "най-големият, с когото е работил". Признание към Пената направиха и от "М-Тел", като дариха Стратега с подарък.

Иначе Ицо трогна, като не пропусна да каже голямо благодаря на бате Добри, домакин на ЦСКА, и покойният бивш шофьор на "червените" бате Сашо.

Шоуто започна и завърши с изпълнение на Мария Илиева, а водещи на събитието бяха Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, които за начало изиграха скеч на култовите "братчеди" от "Каналето". В залата присъстваха други големи имена от спорта като Иван Славков - Батето, Весела Лечева. Масите на ВИП гостите бяха отрупани с най-различни вкуснотии и изискани питиета. След коронясването си Бербо избра да седне на тази, отделена за Стоичков и Боби Михайлов. Тримата си говореха близо 15 минути, кой знае, може би акцията по връщането на 7-кратния номер 1 на България вече е в ход.

Източник: "Стандарт"