Николай Михайлов помогна благородно на деца лишени от родителски грижи, като осигури храна за 450 деца дошли от цяла България в столичната зала “Фестивална”.

Там се проведе 14-ия национален шампионат за деца лишени от родителски грижи под мотото „Спортът – достъпен за всички деца”. Инициативата се организира от Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи (БСФДЛРГ) с изключителната подкрепа на Обединена българска банка, към която се присъедини и вратарят на Твенте.

Програмата на състезанията включи пет вида спорт – футбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, и бадминтон. В тях участие взеха първенците, излъчени от спортните клубове „Широко сърце” – регионални структури на Федерацията в различни градове от страната и възпитаниците на 38 дома за деца, лишени от родителски грижи.

Наградите връчиха министър Свилен Нейков и Людмил Каравасилев, PR мениджър на ОББ, докато самият Михайлов изрази съжаление от Холандия, че е пропусна да бъде в зала "Фестивална", след като има още два мача преди Коледа.

"Винаги съм бил отворен за подобни видове инициативи. Няма по-хубаво от това да видиш щастливи деца. Тези момчета и момичета имат проблеми и ще се радвам, ако съм бил малко полезен, за да ги зарадвам. Ще кажа на всички деца в България и на тези, които взеха участие в турнира днес - имате ли желание да станете професионални футболисти или спортисти, трябва да следвате мечтите си. Рано или късно те се сбъдват.

Аз също мечтая и се старая всеки ден да постигам моите....Мисля си, че всички футболисти, спортисти, а въобще хора, които могат да си го позволят, трябва да помагат. Като разбрах от приятели, че мога да помогна, веднага откликнах", каза Михайлов в личния си сайт niki-mihaylov.com.