Разпродажбата на частна колекция от картини на български и чужди автори събра 20 хил. лв. за деца с ортопедични проблеми по инициатива на традиционния Коледен благотворителен бал на Lions Club "Св. Йоан".

Жасмина Тошкова допринесе за благородната идея с 10 хил.лв., които спечели в благотворителната игра на шоуто "Сделка или не".

Водещият на предаването Румен Луканов, който е член на клуба, води Коледния бал в дует с журналистката и ПР на събитието Нина Никол. В търга се включи и младата художничка Гергана Владова, която създаде специално за бала картината "Продавачката", продадена след оспорвано наддаване същата вечер. За доброто настроение на гостите си пък се погрижи Илиян Михове - Баровеца, който не пя поп фолк, а поп песни.

Разузнавач № 1 ген. Кирчо Киров, приятелят на Жасмина - Марио Петров, вицепрезидентът на клуба Георги Върбанов, президентът Григор Григоров, дамският клуб Диамант, бизнесмени и политици се включиха в благотворителната вечер. Събитието бе подкрепено от Ордена на виното, Pernod Ricard Bulgaria, минерална вода Девин, Изола Инвестмънт и много други.

Със средствата от търга, томболата и кувертите ще бъдат закупени ортопедични импланти за социално слаби деца, приети на лечение в Специализираната болница по Ортопедия в Горна баня.

На Великденския бал през април над 150 ВИП-гости събраха средства и закупиха нова апаратура за деца с церебрална парализа, информират ни от ВИП Комюникейшън.

Снимка Красимир Петков