“Аламинут” е първото скеч шоу в българския ефир, продуцирано от Робин Кафалиев и Мартин Захариев.

Най-старите “лачени чанти” /но не и за изхвърляне/ в него са актрисите Милена Маркова-Маца и Невена Бозукова-Неве, пише blitz.bg. Чрез тях надникваме в кухнята на предаването, където не всичко се “готви” с мед и масло....

- Що за бос е Робин Кафалиев?
Неве: Бос като бос без чорапи, или като шеф?! Знаете как стоят нещата в Япония – за да изразходват подчинените лошата си енергия към шефа, имат постери с неговото лице и в почивките излизат с боксови ръкавици и изкарват яда си, за да бъдат полезни в работата си. Ние не сме стигали до такива крайности и ексцесии, понеже нямаме достатъчно пари за подобни екстри.

- Някои критици са на мнение, че “Аламинут” би било по-успешно предаване без участието на неговия създател - изящният френски възпитаник, но не толкова добър актьор?
Неве: Чували сме страшни неща. Навярно предаването ще бъде по-хубаво и без нас, но хората говорят каквото си искат – това е абсолютно тяхно право. Аз съм чувала, че съм била гадже на Робин Кафалиев и на кой ли още не…

- С какво “Аламинут” ще изненадва занапред феновете си? Единствено от “боса” Кафалиев ли зависи всичко?
Маца:
Ами, да! Ето вече има доста нови попълнения, млади момичета участват. Както сте забелязали навярно, в шапката на предаването са само трима /Кафалиев, Начко и Даката – б.а./. Така че може би това е изненадата. Ние с Невена вече сме “епизодички”.

Неве: Никой никъде нищо не е казвал за това, вие сте първи, което ще узнаете - официално с Милена вече не работим за “Аламинут” този сезон. Приключихме работата си с предаването, но това не означава, че все още не ни дават по телевизията, макар че сме “епизодички”. Така че тримата мъже са основните лица на този сезон. Това е новото за “Аламинут”!

- Принуждават ви да напуснете или сами абдикирате? Кои са все пак причините?
Неве:
Толкова много причини могат да се изтъкнат… Но аз мога да кажа, както много бързо се отговаря в зала №13 в съда – несходство на характерите.

- За тези пет години “Аламинут” какво ви даде и какво ви отне?
Маца:
Даде ми самочувствие пред камера, много щастливи мигове с приятели. Изиграх много неща, които иначе не бих изиграла дори и в живота. Отне ми личното време за семейството…
Неве: Обогатяваш се с роли, с характери. Глупаво казано – даде ми известност, популярност.
Маца: В зарзаватчийския магазин ни предлагат все пресни зеленчуци. Това е добрата страна на славата.

- Голяма част от зрителите ви възприемат като стабилни “семейни” двойки с Начо и Даката?
Неве:
А-а-а, абсурд! Ние сме “двойка” с Милена принципно, ние толкова много се обичаме! /кръшен смях – б. а./. Ако някой някога си е мислил, че аз с Атанас или Дачко, или тя с някой от двамата – това са долни журналистически инсинуации.

- А някога да сте били нарочвани за лесбодвойка?
Маца:
Не, не и не! Все още никой не се е сетил, но пък може…
Неве: Ако някой толкова държи и това да напише, нека!

- Нарочно ли премълчавате семейното си положение?
Неве:
Боже, аз съм толкова дълбоко семейна вече 12-13 години, с две деца и прекрасен мъж – Красимир Ванков. Дъщерята Магдалина е на 18 години, а синът ми Никола – на 5. Забравила съм кога беше всичко това в далечната 98-а…

Маца: От началото на 1997 г. съм с мъжа си, който се казва Орлин Карагьозов. Имаме детенце на седем и половина – най-прекрасното нещо, което ми се е случвало. И то се казва Орлин Карагьозов, разбира се. Та и аз съм “много дълбоко семейна”. Всички да знаят!

- В паметната за вас 2008-а авторитетно японско жури обяви “Аламинут” за комедия №1 в света. Абе, тия “жмички”, както ги наричат в Източна Европа, имат ли въобще чувство за хумор?
Неве:
Щом са ни харесали, щом са избрали точно нас, явно имат чувство за хумор. Иначе не мога да ги преценя – продуцентите бяха изпратили това предаване. От цял свят първо избрали седем страни в категорията “Комедийно шоу”. От България бяха “Господари на ефира”, “Аламинут” и още едно-две мисля, но именно нас предпочетоха.

Маца: Смятам още утре да хвана самолета за Токио и да отида да разбера имат ли чувство за хумор или не.

- Петият ви сезон премина из почти цяла Западна Европа, снимахте дори във Ватикана. Успяхте ли да видите папата?
Неве:
Не, отказа да ни приеме /смях/! Явно е бил суров хуморът ни. Майтапя се, не сме имали идея да стигаме до папата, защото имахме толкова много работа – снимахме къде ли не из Рим, естествено и на самия “Сан Пиетро”, но до папата не стигнахме, за жалост.

- Мнението ви за конкуренцията – “Пълна лудница”, “Господари на ефира”, “Комиците”, “Шоуто на Слави”?
Неве:
С повечето от тези хора сме живели заедно, познаваме се още от ВИТИЗ. И с Димитър Рачков, който завърши една година преди мен. На Любо Нейков и на Милена /Маца/ съм била пък квесторка. С Алексей Кожухаров от “Пълна лудница” сме играли заедно. Мария Игнатова не ми е била колежка, просто защото тя не е актриса. Аз не се считам, че се конкурирам с тях. Мога само да ги гледам и да казвам – това ми харесва, това не, тази или този направи нещо по-добро от мен. Конкуренцията у нас е криворазбрана – дайте да излезем и да кажем колко сме по-готини, какви по-страшни неща правим, колко “по-яки” сме, както казват младежите. Всеки играе толкова, колкото може и колкото иска.

Маца: Аз пък не гледам телевизия, вестници не чета. Работя върху себе си. В момента чета Норбеков.

- Най-големите клюки, спретнати по ваш адрес?
Неве:
Божеее, ние сме толкова обикновени и прекрасни в публичното пространство, много рядко някой се сеща за нас, за да ни изклюкарства. Не се изживяваме на VІР. Не обичаме да ходим по светски събития и да показваме роклите си, нямаме дори подобни тоалети. Ходя с дънки и кецове, но попадна ли на такива места, предпочитам да стоя в ъгъла и да се забавлявам с приятели, отколкото да давам интервюта.

- В Клуб НЛО също бяха заложили на семейно-битовите ситуации, както е при вас, но предаването в един момент се срина, изчерпа и бе “архивирано”?
Неве:
Но след колко години?! Аз бях още дете, когато започна. Никой не ни е обвинявал в плагиатство, навярно за това намекваш. В момента. “Пълна лудница” прилича повече на „Клуб НЛО”. Особено в този сезон, наподобяващ комедийна семейна сага. Това е ново ниво, което “хващат” – то е интересно за зрителите.

Интервю: Георги Андонов

Снимка: Bulphoto