Канадската актриса с български корени Нина Добрев от хитовия вампирски сериал „Дневниците на вампира“ се изправя в люта битка с конкурентката си от поредицата „Истинска кръв“ Анна Пакуин.

Продукциите с участието на двете звезди ще се борят в категорията за най-добър фентъзи сериал на престижните награди People`s Choice Awards 2011, пише bliasak.bg.

Поредицата „Дневниците на вампира“ е номинирана и в категорията за най-добра ТВ драма, а сексапилният актьор Иън Сомърхолдър (на снимката) ще мери сили с Чейс Крауфорд, Патрик Демпси, Хю Лори и Тай Дикс за приза за най-добър драматичен актьор. Освен в категорията за най-добро фентъзи, сериалът „Истинска кръв“ е номиниран и за „най-обсебваща“ ТВ продукция.

Екранните вампири окупираха и други категории на People's Choice Awards 2011. Чаровникът Робърт Патинсън е номиниран за цели три награди – за любим кино актьор, за любим екранен екип (заедно с половинката с Кристен Стюарт и колегата си Тейлър Лoтнър) и за любима звезда под 25 години.

Кристен Стюарт ще се бори за отличието за любима кино актриса с величия от ранга на Анджелина Джоли, Джулия Робъртс, Катрин Хейгъл и Дженифър Анистън. Подобно на гаджето си, и Кристен е номинирана в категорията за любим екранен екип и за любима звезда под 25 години. Филмът с участието на двамата любимци на тийнейджърите „Здрач 3: Затъмнение“ отнесе 2 номинации - за любим филм и за любим драматичен филм.