Вторият режисьор на церемонията за връчване на музикалната награда "Златен грамофон 2010" Марина Яблокова обвини певеца Филип Киркоров в побой и обиди, това съобщи руското електронно издание "Правда.ру", цитирано от "Фокус".

Яблокова вече е подала оплакване до столичната милиция. Инцидентът е станал в събота вечер на репетицията преди изпълнението на певеца в Кремълския дворец.

Според адвоката на Яблокова - Сергей Жорин 43-годишният Киркоров се разсърдил заради яркия лъч от прожектор, който му светел в очите, и се нахвърлил грубо срещу 29-годишната Марина Яблокова, която отговаряла за техническото обезпечение на шоуто.

"Яблокова спокойно помоли Киркоров да почака и светлината ще бъде коригирана, на което Киркоров реагира с нецензурни думи в микрофона. Тогава Марина се възмутила и помолила Киркоров да престане да я обижда. Филип изпаднал в бяс и започнал да крещи "Ще те убия", след което се втурнал към нея и я ударил с ръка по лицето", разказва Жорин.

След това звездата на руската естрада хванал за косата жената, вдигнал я от земята, където била паднала, и започнал да я рита с крак в гърдите и корема. "Нищо не можех да направя, удряше ме по шията, гърдите и корема. Имам страхотни хематоми. На следващия ден едва ходех", разказва Яблокова.

Свидетели станали няколко души от персонала и личната охрана на звездата. Според очевидци - бодигардовете не помръднали от местата си, когато станал побоят. Човек от персонала измъкнал жената от ръцете на Киркоров. Лекарите са констатирали множество хематоми и сътресение на мозъка. Жената е подала жалба срещу него в полицията и иска той да бъде съден за обида и лека телесна повреда.

Това не е първият подобен случай с Филип Киркоров. През 2009 г. в "Роял Хол" Киркоров изпадна в бяс, след като журналистка го запита защо е обидил директора на Казанската опера. Киркоров я напсува на майка, разби камера на телевизия за 25 000 долара и счупи микрофона. Искът в милицията срещу него тогава е бил на стойност 850 000 рубли.

През 2004 г. Киркоров публично наруга журналистка от "Газета на Дон". На пресконференция той публично й заяви "дразнят ме розовата ви панделка, гърдите ви и вашия микрофон". За това беше глобен с 60 000 рубли.