Жената котка населява не само мокрите сънища на плейбоите, но и фантазиите на доста от световните дизайнери.

Колкото и да се напъват природозащитниците от ПЕТА, тази есен и зима колекциите са "космати". Рошавите дрехи и аксесоари са уникално модерни. Те излъчват лукс, който не може да бъде накърнен от каквато и да било криза. Връщат лентата към разкошния стайлинг в руската класика, но в различни провокативни комбинации звучат съвсем авангардно. Сред големите фенки на този толкова актуален лукс са Богдана Карадочева, Кремена Халваджиян, Марияна Жикич от общинския театър "Възраждане", Емануела Шкодрева от Народния...

"Fur real" е логото на творенията "Марк Кейн". Палта, елеци, чанти, ръкавици, яки, шалове, шапки - и всичко с косъм. Новината е, че са използвани хай техники във фешън индустрията и ефектът е повече от оригинален. Постигнати са ретро флуиди в холивудска визия. Хитовете са няколко. Монголската агнешка кожа с щраусови пера е в различни цветове. Заекът и сребърната лисица са издигнати в култ.

Темата за фауната и жената звяр като господар и командир плавно преминава в друга идентична интерпретация - анималистичните десени. Особено при роклите и плетивата. Много е зрелищно. И когато тези толкова типични за нежно-силния пол прелести се комбинират с рицарско-агресивни ботуши над коляното, става върховно. Независимо дали сте се качили на висок ток или на подметка-танк, влизате във фокуса на светските прожектори.

Другият мощен тренд е наслагването. Блузи, жилетки, кожени якета и джинси - и всичко едно върху друго. Стои готино и провокативно - малко гръндж и много шик. Играта с дължините на сто процента променя скучноватия всекидневен имидж.

В атракцията участват клинове, дълги чорапи или много тесни дънки. Когато върху тях облечете туника или пуловер с падащи рамена, разголващи плътта, сте номер едно.