Без значение дали имате сочни извивки, или пък сте с момчешка фигура, миньонче или пухкава, тези трикове ще ви помогнат да изглеждате ослепително, както на работа, така и вечер, пише "Харпърс Базар".

Сочни извивки: Всички очи са насочени към талията

Дрехи, които подчертават женствените талии са винаги предпочитани.

Издокарайте се. За да подчертаете достойнствата на фигурата си, носете рокли и поли, които да следват извивките на тялото ви, много подходящи са полите подрязани по диагонал. Трябва да са с тясна талия, да бъдат тесни и в основата на бедрата, след което да падат свободно над колената и глезените.

Опитайте с модни трикове.
Разкроените поли ще смекчат допълнителните килца от кръста надолу. Изберете облекло в две части с пола, която е широка в основата, но и запомнете, че прекалената трапецовидна форма няма да ви бъде от полза. Каквото и да изберете за горната част на тоалета си, уверете се че е по тялото, за да балансира разширената долна част.

*Салма Хайек

Сочни извивки: съчетавайте материите през деня

Поработете над средната част. Талията ви винаги трябва да се откроява. Пристегнатата талия винаги стои добре; подчертава женствеността. Можете да използвате колан или парчета плат с пайети или гофрирани шалове.

Изберете солидни тонове и натрупване на цветове. Цветното облекло се оказва подходящ избор. Макар черното да е винаги подходящо, това не значи да избягваме и да не експериментираме с цветове. Добавете светли цветове на подходящите места, смесвайте и съчетавайте солидни тонове и избягвайте ярките, дразнещи очите нюанси. Семплите цветове като неутрално кафяво, черно и тъмно синьо са великолепен избор.

*Дженифър Лопес

Сочни извивки: вечер покажете (малко) плът

Бъдете много внимателна и тактично разкривайте само подходящите места. Малка цепка отстрани на роклята ви прави секси и издължава фигурата, показването на краче ви придава елегантен вид. Подчертаването на деколтето също изглежда страстно, без да бъде провокативно.

*Моника Белучи

Пухкава: опитайте с дипли

Спрете се на семплият външен вид, фин сексапил и малко структура.

Свободно падащи материи. Eластичните материи като жарсе могат да се превърнат в най-добрите ви приятели. Можете да се увиете около тялото с мека, еластична материя, която да подчертава някои части и да скрива други.

*Америка Ферера

Пухкава: стилна през деня

Изберете модели по тялото. Туниките и прекалено свободните модели само ще ви изненадат неприятно с още няколко килца отгоре. Насочете се към дизайнерски сака по тялото, прави поли и панталони, както и изчистени рокли, които да подчертаят талията и да оформят силуета ви.

Колкото по просто, толкова по-добре. Дрехите ви трябва да бъдат семпли — панталони и поли без волани и украси. Плисето например, добавя твърде голям обем, който ще ви направи по-пълна. Нека горната част на облеклото ви също да бъде семпла, без дипли и украшения.

*Кристина Хендрикс

Пухкава: солидни цветове за вечерта

Солидните нюанси на тъмните и светлите цветове ще ви бъдат от полза. Но не отписвайте напълно и ярките тонове. Наситеното червено винаги събира погледите. Едрите шарки не са най-добрият избор, затова се насочете към едноцветните дрехи, за да създадете елегантна осанка или разчитайте на семплите, контрастни тонове като черно и бяло.

*Амбър Райли

Момчешка фигура: създайте илюзия за извивки с детайли

Ключовият момент тук е да създадете женствени извивки и очертания.

Подчертайте формите си. За да добавите към стройната си фигура малко по-знойни черти, акцентирайте върху средата на тялото си и създайте илюзия за по пищен бюст и бедра. Това ще рече винаги да очертавате талията, да избирате например рокля с колан, блузка с паднала талия или пък рокля в римски стил. V-образното деколте отваря бюста.

Създайте илюзия за извивки с детайли. Акценти като широк колан, шалове и игра с цветовете ще придадат извивки на тялото ви. Същото се отнася и до смесването на материи: комбинация от дантела, сатен, кадифе, памук и вълна ще придаде засуканост на силуета ви.

*Зоуи Казан

Момчешка фигура: добавете женствени мотиви

Детайли с плисе, буфан и дипли носят женственост. Същото се отнася и за всякакъв тип украшения. Мънистата и панделките също прибавят женствен привкус към фигурата ви. Изберете дали да акцентирате на няколко неща или да съчетаете нещо по-семпло с декорации концентрирани на едно място.

*Алекса Чънг

Момчешка фигура: поиграйте си с десена

Не се стеснявайте да заложите на дръзки и неясни шарки. Флорални мотиви, райе или рисунки ще придадат дълбочина и характер на силуета ви, но не прекалявайте. Изберете изчистени мотиви в класически цветове, за да не минете границите.

*София Копола

Миньонче: изберете солидни цветове за през деня

Придържайте се към изисканият и спретнат вид, избягвайте натруфените щампи. Не бихте искали да се изгубите в крещящите шарки, нали? Съчетаването на едноцветни дрехи е добро решение, а малките детайли могат да добавят личен почерк. Във всеки случай се пазете от твърде орнаментираните аксесоари или облекло, които ще отвлекат вниманието от фигурата ви.

*Леа Мишел

Миньонче: вечер наблегнете на текстурата

Елегантните материи като кадифе, коприна, дантела и шифон на подходящите места могат да придадат завършен вид на на тоалета ви -  комбинацията от различни материи ще обогати цялостният ви външен вид. Избягвайте слоевете, защото фигурата ви ще изглежда претрупана. Ако се чудите за обувките, високите токчета са правилният избор!

*Кристен Бел

Снимки: Getty Images/ Guliver