Какво да подариш на човек, който си има всичко?

Сигурно не е лесно да избереш коледен подарък за филмова звезда мулти-милионер, пише "Дейли мейл".

Но ето някой неща, които трябва веднага да зачеркнете от списъка си за пазаруване що се отнася до Мат Деймън: одеяло с ръкави Snuggie, светеща вратовръзка, както и чинийка за начос във формата на сомбреро, свиреща мексиканска мелодия.

40-годишната звезда показва най-ужасните подаръци, които е получил през годините, в нова реклама, но го прави в името на много добра кауза.

Деймън ви убеждава да инвестирате малка част от своите спечелени с пот на челото пари от фонд „Коледни подаръци” в бутилки за вода за многократна употреба, изобретени от брат му, а приходите ше отидат към water.org (това е благотворителна организация, чиято цел е да осигури прясна питейна вода на хората по целия свят).



*На топло в одеялото: Както казва Мат Деймън в нова благотворителна реклама, в която показва най-противните си коледни подаръци: „Кой не би искал одеяло с ръце”

Бащата на четири деца започва видеото с демонстрация на „най-противния подарък” от всички: зелено одеяло Snuggie.



*Подходяща за Оскарите: Деймън демонстрира и червената си сатенена вратовръзка, която свети, като признава: „Не съм я носил много”.

Деймън кратко и ясно заявява: „Не че не ми харесва ... В смисъл, кой не би искал одеяло с ръце? Просто не го използвам много често”.

Деймън продължава нататък с друга коледна дивотия: червена сатенена вратовръзка, която светва от само себе си, за която признава, че „не е носил много-много”.

Следващ в списъка му е елен-плюшена играчка.

Това не е най-удачният подарък за зрял мъж, и както Деймън отбелязва: „На 40 съм. Нямам нужда от плюшени животни. Дори и децата ми не го харесват”.



*Той има право: Размахвайки елен-плюшена играчка, Деймън заявява: „На 40 съм. Нямам нужда от плюшени животни”

Но златният медалист в случая е пластмасова чинийка за начос във формата на сомбреро, която засвирва мексиканска мелодия при всяко взимане на начос от нея.

Която по думите на Деймън „си е направо страхотна, понеже не ти позволява да си топкаш в соса два пъти ... И това е един добър подарък”.

Обаче Деймън, който е наясно с благотворителната си мисия, предлага: „Може би си вземете това в комплект с бутилката”.

Бутилката, която е в ограничени количества и не се продава по магазините, струва към 20 долара и може да се поръча на сайта water.org.



*Подаръкът на подаръците: Кой не би поискал пластмасова чинийка за начос във формата на сомбреро, която засвирва мексиканска мелодия при всяко взимане на начос от нея?

Деймън е актьор, който взима на сериозно идеята за отплата.

Занимава се с благотворителност от 12 годишен, когато е решавал съдбата на петте си долара джобни седмично.

Впоследствие Деймън учредява „H20 Africa Foundation”, която в крайна сметка се слива с „WaterPartners” и така се появява сайтът water.org.

Плюс това, Деймън, заедно с Джордж Клуни, Брад Пит и Дон Чийдъл, учредява Not On our Watch, организация, която привлича световното внимание и ресурси към предотвратяването на зверства като тези в Дарфур.



*По-добър вариант: Деймън убеждава зрителите да си купят бутилка за вода за многократна употреба, приходите от което ще бъдат вложени в осигуряването на прясна водя по целия свят

*Подарък, който се отплаща: 100% от приходите ще отидат за благотворителната кампания на Деймън

Редом с това актьорът участва в кампанията “ONE”, която се бори срещу болестта СПИН и бедността в Африка.

Звездата с голямо сърце е и посланик на „OneXOne”, фондация с нестопанска цел, чиято цел е да подпомага, опазва и подобрява живота на децата в Канада, Щатите, и по целия свят.

И накрая, Деймън е и говорител на „Feeding America”, най-голямата организация за борба с глада в Америка, както и активен участник в дейността й.



*Да се надяваме, че тя не му е подарила някой от тези дивотии: Деймън се ожени за Лусиана през декември 2005 г. Те имат три деца, а Деймън е пастрок на нейната дъщеря

Вижте видео: